Δικαστήριο των ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα μία λεπτομερή απογραφή του υλικού που κατέσχεσε το FBI από το σπίτι ην έπαυλη του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα.

Σύμφωνα με την έκθεση οι πράκτορες του FBI πήραν από την έπαυλη του Τραμπ 33 κιβώρια με έγγραφα, ανάμεσα στα οποία υπήρχαν δεκάδες κενοί φάκελοι με την επισήμανση για διαβαθμισμένη πρόσβαση. Ακόμη έγινε γνωστό ότι πολλά από τα έγγραφα που θεωρούνταν απόρρητα και άκρως απόρρητα ανακτήθηκαν από το γραφείο του πρώην προέδρου των ΗΠΑ. Την ίδια ώρα ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ερευνάται για τον χειρισμό απόρρητων αρχείων, αρνείται ότι έχει διαπράξει κάποιο αδίκημα.

Σύμφωνα με το BBC ανάμεσα στα αντικείμενα που βρέθηκαν στο Μαρ-α-Λάγκο είναι τα εξής:

3 έγγραφα που χαρακτηρίζονται ως εμπιστευτικά
17 έγγραφα που χαρακτηρίζονται απόρρητα
7 έγγραφα που επισήμανση «άκρως απόρρητο»
43 κενοί φάκελοι με διαβαθμισμένα banner
28 άδειοι φάκελοι με την ένδειξη «Επιστροφή στον γραμματέα προσωπικού/στρατιωτικό βοηθό»
Σημειώνεται ότι οι πρόεδροι των ΗΠΑ όταν αποχωρούν από τα καθήκοντά τους πρέπει να μεταφέρουν όλα τα έγγραφα αλλά και τα email τους στα Εθνικά Αρχεία.

Από την πλευρά του του υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ εξετάζει εάν ο Ντόναλντ Τραμπ προχώρησε σε ακατάλληλους χειρισμούς αρχείων, μεταφέροντάς τα από τον Λευκό Οίκο στην έπαυλή του στο Μαρ-α-Λάγκο, όταν αποχώρησε από την προεδρία.

Επίσης οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι ο Τραμπ και οι δικηγόροι του δεν παρείχαν οικειοθελώς σχετικά έγγραφα και «πιθανότατα απέκρυψαν ή αφαίρεσαν» αρχεία στο πλαίσιο μιας προσπάθειας παρεμπόδισης της έρευνας.