Η Τουρκία επιδιώκει πάση θυσία να συντηρήσει στην επικαιρότητα τους ισχυρισμούς της εναντίον της Ελλάδας, περί «κλειδώματος» τουρκικών F-16 από σύστημα S-300.

 Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης, μετά τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δηλώσεις έκανε και ο εκπρόσωπος του κόμματος του Τούρκου προέδρου, Ομάρ Τσελίκ λέγοντας ότι «η Ελλάδα, με το κλείδωμα των F-16 τήρησε εχθρική στάση και ξεπέρασε τα όρια».

 

«H δράση της Ελλάδας στον εναέριο χώρο μας, στις θαλάσσιες περιοχές μας, όπως και στα αποστρατιωτικοποιημένα νησιά δεν έχει καμία σχέση με τους νόμους και το δίκαιο», πρόσθεσε και συνέχισε:

 «Υπάρχει μια ελληνική αντιπολίτευση που κατηγορεί την κυβέρνησή τους πως παρέδωσαν τη χώρα στις ξένες δυνάμεις. Οι κινήσεις στους στο μέτωπο μπορούν να φέρουν επικίνδυνα αποτελέσματα».

 Ο Ομάρ Τσελίκ επιτέθηκε και στον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, λέγοντας: «Ο Μακρόν εστιάζει όλη την εξωτερική πολιτική της χώρας του στην εχθρότητα εναντίον της Τουρκίας και του Ερντογάν».

 

Πηγή: skai.gr