Πιστή στην ακραία της ρητορική παραμένει για ακόμα μια φορά η Τουρκία. Αυτό τουλάχιστον επιβεβαιώνουν οι προκλητικές δηλώσεις, στις οποίες προχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας (29.08.2022) ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, κυβερνητικός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

 Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί αναφέρθηκε στην προβοκάτσια που επιχείρησε να στήσει η Άγκυρα σε βάρος της Ελλάδας με τους S-300 και έκανε λόγο εχθρική αντιμετώπιση και προχωρημένη προβοκάτσια. O πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης της Τουρκίας τόνισε μάλιστα σε πολύ έντονο ύφος ότι η Ελλάδα θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική και θα πρέπει άμεσα να σταματήσει αυτή την τρέλα, ειδάλλως το τίμημα που θα πληρώσει θα είναι πολύ βαρύτερο από όσα έγιναν στις 30 Αυγούστου 2022.

Πρόσθεσε δε, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ότι «μπορεί να εκδηλωθεί ως αναπόφευκτο γεγονός της ζωής και της ιστορίας».


 Τουρκικά ΜΜΕ: «Η Ελλάδα παίζει με τη φωτιά»

Υπενθυμίζεται ότι την προβοκάτσια που επιχείρησε να στήσει η Άγκυρα σε βάρος της Ελλάδας με τους S-300 σχολιάζουν σήμερα, Δευτέρα (29.08.2022), πολλά ΜΜΕ στην Τουρκία. Αναλυτές μάλιστα σημειώνουν ότι το επόμενο βήμα της Αθήνας θα είναι η εκτόξευση πυραύλων, δυναμιτίζοντας έτσι και άλλο το κλίμα ανάμεσα στις δύο χώρες.

 «Αποκαλύφθηκε το ψέμα για τους S-300» γράφει η Hurriyet στο πρωτοσέλιδό της, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα τους έχει ενεργοποιημένους και παρενόχλησε και πάλι τα τουρκικά μαχητικά. Η εφημερίδα Yeni Safak κάνει λόγο για «εχθρική ενέργεια με τους S-300», ενώ ακόμα και η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα, Cum Hurriyet γράφει ότι η Αθήνα παρενόχλησε τα τουρκικά F-16 με ρωσικό αντιεροπορικό σύστημα.

 Η Milliyet έχει ως πρώτο θέμα την υπόθεση με τα τουρκικά μαχητικά επισημαίνοντας ότι πρόκειται για «εχθρικό κλείδωμα» και συμπληρώνοντας ότι «η Αθήνα παίζει με τη φωτιά». Μάλιστα, δημοσιεύει έναν χάρτη που δείχνει, όπως ισχυρίζεται η Άγκυρα, το κλείδωμα των ραντάρ. Μάλιστα, αναλυτές υπογραμμίζουν ότι αφού οι Έλληνες ενεργοποίησαν τους S-300, τότε και η Τουρκία πρέπει να «κλειδώσει» με τα ραντάρ των S-400 το Αιγαίο.