Σιλό αποθήκευσης δημητριακών, που είχε υποστεί τεράστιες ζημιές πριν από δύο χρόνια μετά την πρωτοφανή έκρηξη που σημειώθηκε στο λιμάνι της Βηρυτού, κατέρρευσε νωρίς σήμερα το πρωί. Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα οι ειδικοί είχαν προειδοποιήσει ότι η εγκατάσταση είχε πάρει μεγάλη κλίση για να μπορέσει να παραμείνει όρθια.

Ένα μεγάλο σύννεφο καφέ και γκρίζας σκόνης υψώθηκε πάνω από την προκυμαία στη Βηρυτό, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός LBCI. Πάντως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς.

Τα σιλό που κατέρρευσαν ήταν τα τελευταία του βόρειου τμήματος, που είχαν μείνει όρθια. Προς το παρόν, το νότιο τμήμα των σιλό παραμένει σταθερό.





Με 220 νεκρούς

Υπενθυμίζεται ότι η τεράστια έκρηξη, που είχε σημειωθεί στις 4 Αυγούστου 2020 στο λιμάνι, είχε στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 220 ανθρώπους και είχε προκαλέσει μεγάλες ζημιές στο βόρειο τμήμα των σιλό δημητριακών, με αποτέλεσμα σιτάρι και καλαμπόκι να έχουν χυθεί στο έδαφος έξω από αυτά.

Πρόσφατα μια φωτιά σιγόκαιγε επί εβδομάδες στα σιλό. Αξιωματούχοι είχαν πει πως η φωτιά ήταν αποτέλεσμα της καλοκαιρινής ζέστης που προκάλεσε την ανάφλεξη των σιτηρών που είχαν μείνει να σαπίζουν.

Τμήμα της εγκατάστασης είχε καταρρεύσει στις 31 Ιουλίου και ένα άλλο τμήμα έπεσε στις 4 Αυγούστου, κατά τη δεύτερη επέτειο της έκρηξης.