O πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ έχουν επιλέξει να ζήσουν τη ζωή τους στην ύπαιθρο και συγκεκριμένα στο Μοντεσίτο της Καλιφόρνιας.

Ωστόσο, η ζωή στην ύπαιθρο έχει τα δικά της προβλήματα.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το ζευγάρι έχει ενημερωθεί πως πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να ασφαλίσουν το σπίτι τους αξίας 14 εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς ένα πούμα παραμονεύει στη γειτονιά τους.

Μάλιστα, ενημερώθηκαν πως οι κότες τους θα μπορούσαν να αποτελέσουν εύκολο στόχο για το αρπακτικό ζώο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πούμα καταγράφηκε από εξωτερικές κάμερες ασφαλείας των πολυτελών κατοικιών της περιοχής να περιπλανιέται μόλις 8 χιλιόμετρα από το σπίτι τους. Το βίντεο έδειξε το ζώο να περνάει από το δρόμο μπροστά από μία ιδιοκτησία, προτού απομακρυνθεί στο βάθος.

Οι ειδικοί υπέθεσαν πως το πούμα μπορεί να κατέβηκε από τους λόφους προς αναζήτηση τροφής και νερού εν μέσω της εκτεταμένης ξηρασίας που πλήττει την Καλιφόρνια.


«Ασφαλίστε το σπίτι σας και προστατέψτε τις κότες σας»

Η εκτελεστική διευθύντρια του Montecito Association Σάρον Μπερν, δήλωσε: «Το γεγονός ότι έχουμε υλικό από κάμερες ασφαλείας δείχνει όμως πως οι κάτοικοι παίρνουν το θέμα στα σοβαρά, καθώς τραβήχτηκε από κάμερα, κάτι για το οποίο εμείς παροτρύναμε τους κατοίκους να εγκαταστήσουν.

Θέλουμε όλοι οι κάτοικοι να ασφαλίσουν τα σπίτια τους και τα κοτέτσια τους, αλλά και όποια άλλα ζώα μπορεί να έχουν. Οι κότες μπορούν να αποτελέσουν μια γρήγορη και εύκολο πηγή τροφής για τα ζώα που κυνηγούν, οπότε πρέπει να είναι ασφαλή και προστατευμένα.

Προτρέπουμε επίσης τους κατοίκους να ασφαλίσουν τα σκουπίδια τους, ώστε τα ζώα να μην μπορούν να ψάξουν για αποφάγια, να έχουν νυχτερινό φωτισμό, συναγερμούς, κάμερες κ.λ.π. Τα πούμα είναι μοναχικά πλάσματα και δε θέλουν να βρίσκονται κοντά σε ανθρώπους, οπότε ελπίζουμε ότι αυτό το ζώο θα φύγει μόνο του».

Υπενθυμίζεται πως ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ υιοθέτησαν μερικές κότες, στη διάρκεια της πανδημίας.

Το κοτέτσι μάλιστα, με το όνομα «Archie’s Chick In», προς τιμή του γιου τους Άρτσι, το έδειξαν κατά τη διάρκεια της εκρηκτικής τους συνέντευξης στην Όπρα Γουίνφρεϊ.

Το ζευγάρι διαθέτει επίσης δύο σκυλιά διάσωσης, τα οποία επίσης θα μπορούσαν να γίνουν στόχος του πούμα.

Ένας ντόπιος δήλωσε στην The Sun: «Υπάρχουν όλα τα είδη των ζώων στη γειτονιά – κογιότ, αρκούδες και ελάφια , αλλά είναι σπάνιο να δούμε πούμα. Βρισκόμαστε σε περίοδο ξηρασίας, οπότε τα ζώα διψάνε, αλλά υπήρξαν και πυρκαγιές τα τελευταία χρόνια. Ο κόσμος στην περιοχή αισθάνεται ασφαλής κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά λαμβάνει προφυλάξεις κατά τη διάρκεια της νύχτας».