Η Άγκυρα εμφανίζεται πρόθυμη να προσφέρει λύσεις στο πρόβλημα της μεταφοράς ουκρανικών σιτηρών.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του MEGA, παρουσιάστηκε σήμερα ο χάρτης με τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν τα τουρκικά πλοία προκειμένου να μεταφέρουν τα ουκρανικά σιτηρά από το λιμάνι της Οδησσού.

 Τα πλοία θα συγκεντρώνονται έξω από το λιμάνι της Οδησσού και η πορεία που θα ακολουθούν θα είναι δυτικά της Μαύρης Θάλασσας.

 Έπειτα θα κατηφορίζουν μέχρι την Κωνσταντινούπολη, όπου εκεί θα γίνεται ο τελικός έλεγχος του φορτίου.

 Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε την εκτίμηση σχετικά με τη φετινή συγκομιδή της Ουκρανίας λόγω των πολεμικών επιχειρήσεων.

 Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ότι η συγκομιδή της χώρας του κινδυνεύει να είναι η μισή σε σχέση με το συνηθισμένο της μέγεθος, λόγω της ρωσικής εισβολής.

 «Ο βασικός μας στόχος είναι να αποτρέψουμε μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση που προκλήθηκε από τη ρωσική εισβολή», ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος σε ανάρτησή του στο Twitter, σημειώνοντας ότι υπάρχει τρόπος να μεταφερθούν τα σιτηρά και από εναλλακτικές οδούς.

 Η Ουκρανία είναι από τους βασικότερους προμηθευτές σιτηρών στον κόσμο. Ωστόσο, η ρωσική εισβολή έχει βάλει εμπόδια στις εξαγωγές των προϊόντων στην παγκόσμια αγορά.

 Υπενθυμίζεται ότι στις 22 Ιουλίου υπογράφηκε συμφωνία, υπό την εποπτεία των Ηνωμένων Εθνών και της Τουρκίας, που προβλέπει την ασφαλή διέλευση πλοίων που μεταφέρουν σιτηρά από τρία λιμάνια της νότιας Ουκρανίας.