Οι ακραίες θερμοκρασίες και το κύμα καύσωνα που πλήττει την Ευρώπη προκάλεσαν καταστροφικές πυρκαγιές σε αρκετές χώρες.

Ειδικότερα, η Γαλλία ζει φρικιαστικές στιγμές, καθώς μάχεται με το πύρινο μέτωπο. Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκονται και άλλες χώρες της Ευρώπης όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία που βρίσκονται στη δίνη των ακραίων θερμοκρασιών και των πυρκαγιών.

Για τη Γαλλία, προβλέπεται ότι το θερμόμετρο θα ανέβει απότομα σε 15 περιοχές στα νοτιοανατολικά, ενώ την ίδια στιγμή οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες σε πολλές περιοχές και οι κάτοικοι, που κινδυνεύουν, απομακρύονται από τα σπίτια τους.

Οι απειλητικές φωτιές των τελευταίων ημερών στη Γαλλία ανάγκασαν πάνω από 24.000 ανθρώπους να φύγουν από τις οικίες τους.

δημοφιλής τουριστική περιοχή στα νοτιοδυτικά, Ζιρόντ, βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση, με τις φλόγες να έχουν καταστρέψει πάνω από 14.000 εκτάρια, σε λιγότερο από μια βδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες η Ελλάδα ενίσχυσε με πυροσβεστικά Canadair το έργο κατάσβεσης των πυρκαγιών στα νότια της Γαλλίας.

Μετά την κίνηση αυτή, ο Εμανουέλ Μακρόν ανάρτησε μήνυμα ευγνωμοσύνης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, με το οποίο εξήρε την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.