Νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας ετοιμάζεται να υιοθετήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το έβδομο κατά σειρά.

Σήμερα Παρασκευή αλλά και το Σάββατο, οι πρεσβευτές της ΕΕ συναντώνται, και είναι πιθανό εντός της επόμενης εβδομάδας να εγκρίνουν τις νέες κυρώσεις.

Τι θα περιλαμβάνει το νέο πακέτο κυρώσεων
 

Το 7ο πακέτο θα περιλαμβάνει απαγόρευση εισαγωγής ρωσικού χρυσού, ο οποίος αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη μη ενεργειακή εξαγωγή της χώρας.

Αναμένεται, επίσης, να μπουν νέα ονόματα στις λίστες των κυρώσεων, ειδικά κάποιων που βρίσκονται κοντά στον πρόεδρο Πούτιν.

Ωστόσο, ερωτηματικό αποτελεί τί στάση θα κρατήσει η Ουγγαρία, διότι στα προηγούμενα πακέτα κυρώσεων έβαζε συνεχώς εμπόδια.

Ουγγρικές πηγές στις Βρυξέλλες λένε ότι, πρέπει επιτέλους να σταματήσουμε να βάζουμε κυρώσεις στη Μόσχα και να βρούμε άμεσα διπλωματική λύση.

Τέλος, αξίζει να πούμε ότι οι ανατολικοευρωπαίοι ζητούν να μπουν και άλλες κυρώσεις στον τομέα της ενέργειας, κάτι που δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δεχθούν οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι.

Πολλοί μάλιστα, χαρακτηρίζουν και αστεία την πρόταση για πρόσθετες ενεργειακές κυρώσεις, δεδομένου του δράματος που επικρατεί σήμερα με το ρωσικό φυσικό αέριο.