Ολοκληρώθηκε η δεύτερη εσωκομματική ψηφοφορία των Τόρις, για τη διαδοχή του Μπόρις Τζόνσον.

Στην ψηφοφορία επικράτησε και πάλι ο ινδικής καταγωγής Ρίσι Σούνακ, συγκεντρώνοντας 101 ψήφους.

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι 

Δεύτερη ήρθε το φαβορί των δημοσκοπήσεων, πρώην Υπουργός Άμυνας και νυν Υφυπουργός Εμπορικής Πολιτικής, Πένυ Μόρντοντ, με 83 ψήφους αυξάνοντας και αυτή τις πιθανότητές της να περάσει στη δεύτερη φάση της εκλογικής διαδικασίας.

Τρίτη κατέληξε η αγαπημένη της δεξιάς πτέρυγας των Συντηρητικών, η Υπουργός Εξωτερικών, Λιζ Τρας, με 64 ψήφους.

Στην τέταρτη θέση βρέθηκε η νεαρή και όχι πολύ γνωστή στο ευρύ κοινό Υφυπουργός Τοπικής Διακυβέρνησης, Πίστεως και Κοινοτήτων, Κέμι Μπέιντενοκ, με 49 ψήφους.

Και στην πέμπτη ο επικεφαλής της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής των Κοινοτήτων, Τομ Τούγκενχατ, με 32.

Τελευταία στην ψηφοφορία ήταν η Σουέλα Μπράβερμαν η οποία βγαίνει πλέον από την κούρσα της διαδοχής του Μπόρις Τζόνσον.

Τη Δευτέρα θα συνεχιστεί η εκλογική διαδικασία εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας των Συντηρητικών. Κάθε βουλευτής από τους 358 του κόμματος, για μια ακόμη φορά, με μυστική ψηφοφορία, θα έχει δικαίωμα να ψηφίσει έναν υποψήφιο. Όποιος από αυτούς έρθει τελευταίος φεύγει από την κούρσα διαδοχής. Η ίδια διαδικασία θα επαναληφθεί όσες φορές χρειαστεί ώστε το αργότερο μέχρι τις 21 Ιουλίου, οπότε κλείνει το κοινοβούλιο για τις καλοκαιρινές διακοπές, να έχουν απομείνει μόνο δύο υποψήφιοι.

Υπό κατάρρευση η κυβέρνηση Ντράγκι στην Ιταλία

Την ίδια στιγμή υπό κατάρρευση είναι η κυβέρνηση στην Ιταλία, καθώς το Κίνημα των Πέντε Αστέρων απείλησε ότι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι. Ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε πως εάν το Κίνημα των Πέντε Αστέρων δεν συμβάλει σε αυτό, τότε η κυβέρνηση καταρρέει και θα ανακοινωθούν εκλογές από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα.