Σε πολιτικό αναβρασμό βρίσκεται η Βρετανία, μετά την παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος, σήμερα, δήλωσε ότι θα αποχωρήσει σύντομα «με το κεφάλι ψηλά».

 «Η αλήθεια είναι ότι δεν φεύγω από επιλογή. Είμαι περήφανος για την ηγεσία που έδωσα και θα φύγω σύντομα με ψηλά το κεφάλι», είπε ο Τζόνσον στο κοινοβούλιο.

 Ο Τζόνσον δεν παρέλειψε να μιλήσει για τα όσα έφερε εις πέρας κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής τους, λέγοντας ότι ολοκλήρωσαν το Brexit. παρέδωσαν το πρώτο εμβόλιο Covid στον κόσμο και το Ηνωμένο Βασίλειο ηγήθηκε του κόσμου στη βοήθεια του λαού της Ουκρανίας.

 Παράλληλα, εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού δήλωσε ότι ο Τζόνσον είπε ότι η δολοφονία του Σίνζο Άμπε ήταν μια σοκαριστική «ενέργεια παράλογης βίας», ενώ υπέβαλε τα συλλυπητήρια του στον Ιάπωνα πρωθυπουργό Φούμιο Κισίντα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα.

 «Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η δολοφονία του Σίνζο Άμπε ήταν μια σοκαριστική ενέργεια παράλογης βίας. Τόνισε τον ρόλο του Σίνζο Άμπε στη δημιουργία των θεμελίων της εξαιρετικής σχέσης Ηνωμένου Βασιλείου-Ιαπωνίας και δήλωσε ότι ήταν ένας πραγματικός φίλος για τη Βρετανία», ανέφερε σε ανακοίνωση εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

 

Με πληροφορίες BBC & ΑΠΕ-ΜΠΕ