Δυσφορία έχει φέρει στις τάξεις του Συντηρητικού κόμματος της Βρετανίας η ανακοίνωση του Μπόρις Τζόνσον πως θα παραμείνει στον πρωθυπουργικό θώκο μέχρι τον Οκτώβριο, οπότε και αναμένεται η εκλογή νέου αρχηγού. Μάλιστα, ο ίδιος προκειμένου να καθησυχάσει εκείνους που ανησυχούν πως ο ίδιος παρατείνει την παραμονή του στην Ντάουνινγκ Στριτ για να εφαρμόσει την πολιτική του ατζέντα σχετικά με το θέμα των φοροαπαλλαγών, ανακοίνωσε στο υπουργικό συμβούλιο, μετά την παρίτησή του, πως ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός της χώρας δεν θα εφαρμόσει νέες πολιτικές.

Παράλληλα ο Μπόρις Τζόνσον τόνισε πως οι σημαντικές δημοσιονομικές αποφάσεις θα ληφθούν από τον αντικαταστάτη του.

Ωστόσο σύμφωνα με πηγές, ένας από τους λόγους που ο Βρετανός πρωθυπουργός καθυστερεί την οριστική έξοδό του από την Ντάουνινγκ Στριτ είναι η γαμήλια δεξίωση που ετοιμάζει για την Κάρι Σίμοντς στην πρωθυπουργική κατοικία. όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, το ζεύγος έχει, ήδη στείλει προσκλήσεις για το «καθυστερημένο» γαμήλιο πάρτι του που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουλίου στην εξοχική πρωθυπουργική κατοικία Chequers στο Μπάκιγχαμσαϊρ. 

«Είναι αδιανόητο ότι μετά από όλη αυτή την κριτική που έχει δεχθεί ο Τζόνσον σχετικά με την ακεραιότητα και την εντιμότητα, ένας από τους λόγους που παραμένει (πρωθυπουργός) είναι για να κάνει το γαμήλιο πάρτι του στο Chequers. Πρόκειται για εθνική περιουσία και όχι για το σπίτι του. Οι Τζόνσονς θα έπρεπε να ενεργήσουν με αξιοπρέπεια και να βρουν έναν άλλο χώρο», δήλωσε πηγή από τους Τόρις στη βρετανική Mirror.

Σύμφωνα με πηγές κοντά στον Βρετανό πρωθυπουργό, ο Τζόνσον σχεδίαζε πάρτι με μπάρμπεκιου και ποτά μετά τα μέσα Ιουλίου στην εξοχική πρωθυπουργική κατοικία ως «επιβράβευση» για τους βουλευτές που τον στηρίζουν εντός του Συντηρητικού κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι στην χθεσινή ομιλία παραίτησης του Μπόρις Τζόνσον από την ηγεσία των Συντηρητικών έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ η Κάρι ήταν παρούσα ντυμένη στα κόκκινα και κρατούσε σε μάρσιπο την μόλις 7 μηνών κόρη τους, Ρόμι.

Στην ομιλία του ο Βρετανός πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την σύζυγό του και την οικογένειά του για τις θυσίες τους κατά την διάρκεια της πρωθυπουργικής του θητείας. «Θέλω να ευχαριστήσω την Κάρι και τα παιδιά μου και όλη την οικογένειά μου, που ανέχτηκαν τόσα πολλά για τόσο μεγάλο διάστημα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τζόνσον.