Κατά μέτωπο επίθεση στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν από τον Βρετανό υπουργό Άμυνας Μπεν Γουάλας.
«Σίγουρα θεωρώ ότι η άποψη του προέδρου Πούτιν για τον εαυτό του και τον κόσμο επηρεάζεται από ένα σύνδρομο κοντού άνδρα, έχει μια macho άποψη», είπε ο Βρετανός υπουργός στο ραδιοφωνικό σταθμό LBC.
Πρόσθεσε ότι «σπάνια ακούει κανείς για σύνδρομο κοντής γυναίκας, πάντα ακούμε για σύνδρομο κοντού άνδρα και πιστεύω ότι -ο Πούτιν- σίγουρα πάσχει απ’ αυτό. Αλλά θεωρώ ότι η μεγαλύτερη πρόκληση εν προκειμένω είναι η άποψη του συστήματος στη Ρωσία ότι κατά κάποιο τρόπο ορισμένες χώρες δεν έχουν την ίδια αξία με άλλες, ότι τα δικαιώματά τους δεν μετρούν. Και επιδιώκοντας να εγγραφούν σε μια νέα ιστορία, φαίνεται ότι πιστεύουν πώς ο κατάλληλος τρόπος για αυτό είναι με τη βία και την εισβολή. Και νομίζω ότι αυτό είναι κάτι ανησυχητικό», σημείωσε ο Μπεν Γουάλας.

«Παράφρων και η Ζαχάροβα» τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας

«Για να είμαστε δίκαιοι, υπάρχει κι αυτή η κυρία, η εκπρόσωπός του υπουργείου Εξωτερικών, που είναι σαν κωμικός, κάθε εβδομάδα κάνει τη δήλωσή της απειλώντας με πυρηνική επίθεση τους πάντες ή κάνει το ένα ή το άλλο (…) Είναι παράφρων όπως και ο Πούτιν, δεν θα πω τίποτε άλλο» τόνισε ο Μπεν Γουάλας αναφερόμενος στην εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Μπόρις Τζόνσον: «Αν ο Πούτιν ήταν γυναίκα, δεν θα είχε ξεκινήσει πόλεμο»

Μιλώντας στο δεύτερο κρατικό δίκτυο της γερμανικής τηλεόρασης, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, είπε ότι ο Ρώσος πρόεδρος δεν θα είχε ξεκινήσει τον «τρελό, macho» πόλεμό του στην Ουκρανία αν ήταν γυναίκα.
«Αν ο Πούτιν ήταν γυναίκα, που προφανώς δεν είναι, αλλά αν ήταν, πραγματικά δεν πιστεύω ότι θα είχε ξεκινήσει αυτόν τον τρελό, macho πόλεμο της εισβολής και της βίας, με τον τρόπο που το έκανε», είπε χαρακτηριστικά.

«Αν θέλετε το τέλειο παράδειγμα της τοξικής αρρενωπότητας, είναι αυτό που κάνει στην Ουκρανία», πρόσθεσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, υποστηρίζοντας ότι «χρειάζονται περισσότερες γυναίκες σε θέσεις εξουσίας» κι ότι μολονότι οι ηγέτες της G7 θέλουν «απελπισμένα» τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, δεν υπάρχει «καμία διαθέσιμη συμφωνία» αυτή τη στιγμή.