Δύο αλλά όχι ξένοι
Δύο αλλά όχι ξένοι Σπύρος Χαριτάτος Μπάγια Αντωνοπούλου
biden_usa
Διεθνή

Τζο Μπάιντεν: Θα παρατείνει την ανάπτυξη επιπλέον αμερικανικών στρατευμάτων στην Πολωνία

Επίσης θα ανακοινώσει τροποποιήσεις στη διάταξη σχηματισμών σε κράτη της Βαλτικής.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν θα ανακοινώσει παράταση της ανάπτυξης μέρους τουλάχιστον των επιπλέον στρατευμάτων των ΗΠΑ στην Πολωνία και τροποποιήσεις στη διάταξη σχηματισμών σε κράτη της Βαλτικής.

Η ανάπτυξη εγκρίθηκε μετά την εισβολή του στρατού της Ρωσίας στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου, μετέδωσε χθες Δευτέρα το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News, επικαλούμενο αξιωματούχους της κυβέρνησής του.

Οι αλλαγές αυτές θα αφορούν κυρίως τη Λιθουανία, τη Λετονία και την Εσθονία, διευκρίνισε το NBC.

Σε ό,τι αφορά τη μόνιμη ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων στην περιοχή, οι αξιωματούχοι σημείωσαν πως θα είναι μικρή, ωστόσο αυτό δεν αφορά την Πολωνία, καθώς λίγοι Αμερικανοί στρατιωτικοί επιπλέον θα σταθμεύουν εκεί σε πιο μόνιμη βάση, σύμφωνα με το NBC.

Πιθανώς το ΝΑΤΟ να ανακοινώσει στρατιωτικές αλλαγές

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης υπονόησαν πριν από το ταξίδι ότι ο Μπάιντεν θα μπορούσε να ανακοινώσει αλλαγές στα στρατεύματα των ΗΠΑ και ότι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ θα μπορούσαν επίσης να αποκαλύψουν αλλαγές στις στάσεις των δυνάμεών τους.

Ο Μπάιντεν βρίσκεται στη Γερμανία για τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά μεγάλων βιομηχανικών χωρών και στη συνέχεια κατευθύνεται στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ισπανία.