Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, ο Καναδός ομόλογός του, Τζάστιν Τριντό και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αστειεύτηκαν με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, την ώρα που κάθονταν χθες, Κυριακή, για την έναρξη των συνομιλιών στη Βαυαρία, σχετικά με το ένα θα έπρεπε να βγάλουν τα σακάκια και να μείνουν με τα πουκάμισα ή να βγάλουν ακόμη κι αυτά.

«Φοράμε τα σακάκια; Ή τα βγάζουμε; Βγάζουμε μήπως τα παλτό μας;», ρώτησε ο Βρετανός πρωθυπουργός καθώς έπαιρνε θέση στο τραπέζι στο κάστρο Ελμάου της Βαυαρίας, όπου ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς φιλοξενούσε την Σύνοδο Κορυφής των επτά ισχυρών δημοκρατιών.

Όταν ο Τζάστιν Τριντό πρότεινε να περιμένουν μέχρι να βγει η επίσημη φωτογραφία παρά τη ζέστη που επικρατούσε στην αίθουσα, ο Μπόρις Τζόνσον είπε: «Πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε πιο σκληροί από τον Πούτιν», με τον Τριντό να προσθέτει: «Πρέπει να κάνουμε εκείνη την επίδειξη με την ιππασία με γυμνό στήθος».

Τελικά, οι ηγέτες της G7 πόζαραν με τα σακάκια τους για φωτογραφίες πριν οι δημοσιογράφοι απομακρυνθούν από την αίθουσα.


To 2009

Η περιβόητη φωτογραφία στην οποία αναφέρονταν οι ηγέτες της G7, τραβήχτηκε το 2009 και έδειχνε τον Βλαντιμίρ Πούτιν να ιππεύει χωρίς μπλούζα, με χρυσή αλυσίδα στο λαιμό και γυαλιά ηλίου.

Να σημειωθεί ότι ο Πούτιν έχει φωτογραφηθεί πολλές φορές χωρίς το πουκάμισό του. Το 2018 υπερασπίστηκε την επιλογή του να φωτογραφίζεται γυμνόστηθος, σε Αυστραλούς δημοσιογράφους, λέγοντας ότι «δεν έχει ανάγκη να κρύβεται». «Όταν είμαι σε διακοπές, δεν βλέπω καμία ανάγκη να κρύβομαι πίσω από τους θάμνους και δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό», είχε δηλώσει τότε ο Ρώσος πρόεδρος.