Λάδι στη φωτιά της διχασμένης Αμερική για το θέμα των αμβλώσεων έριξε ο Ντόναλντ Τραμπ με μια εμπρηστική ομιλία υπέρ της απαγόρευσης των αμβλώσεων και της οπλοκατοχής.

Η μισή Αμερική έχει ξεσηκωθεί εναντίον της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου που κατάργησε το συνταγματικό δικαίωμα στην άμβλωση, και η άλλη μισή Αμερική πανηγυρίζει κάνοντας λόγο για προστασία της αγέννητης ζωής και αποθεώνει τον Ντόναλντ Τραμπ που φρόντισε όταν ήταν πρόεδρος να διορίσει υπερσυντηρητικούς δικαστές.

«Η απόφαση του δικαστηρίου αποτελεί νίκη για το Σύνταγμα, νίκη για το κράτος Δικαίου και πάνω από όλα νίκη για τη ζωή. Είναι η απάντηση στις προσευχές εκατομμυρίων ανθρώπων», δήλωσε ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος.

Σε ένα παραλήρημα κατά των αμβλώσεων και υπέρ της οπλοκατοχής ο Τραμπ καταφέρθηκε εναντίον των ακτιβιστών που διαδηλώνουν σε όλη τη χώρα, κάνοντας λόγο για παλαβούς αριστερούς εξτρεμιστές που υπονομεύουν τους θεσμούς.

«Θέλω να συγχαρώ τους δικαστές που δεν υπέκυψαν στις εξωφρενικές απειλές και στη βία. Βλέπετε τι γίνεται, δεν έχει ξαναγίνει αυτό. Η ακροαριστερή εκστρατεία της τρομοκρατίας εναντίον του Ανωτάτου Δικαστηρίου τους τελευταίους μήνες δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία της χώρας μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην ομιλία του στο Ιλινόι, ο Τραμπ απέρριψε ως «γελοία συνωμοσία» την έρευνα για τις δικές του ευθύνες στην εισβολή των οπαδών του στο Κογκρέσο, ενώ ανακοίνωσε την υποστήριξή του σε υποψήφια γερουσιαστή η οποία φάνηκε να υιοθετεί μια ρατσιστική θεωρία ότι οι αμβλώσεις είναι ένα από τα μέσα για να ανατραπεί η κυριαρχία της λευκής φυλής στην Αμερική.

Ούτε ο Τραμπ ούτε οι οπαδοί του φάνηκαν να ενοχλούνται, ενώ συνεργάτης της πολιτικού υποστήριξε ότι μπέρδεψε τα λόγια της.