Η Εισαγγελία της Ολλανδίας προσφέρει αμοιβή 75.000 ευρώ για πληροφορίες σχετικά με το πού βρίσκεται ο ναρκέμπορας Jos Leijdekkers. Ο Leijdekkers καταζητείται για μεγάλης κλίμακας διακίνηση κοκαΐνης σε Ολλανδία και Βέλγιο. Σύμφωνα με την αστυνομία, εμπλέκεται σε σοβαρές υποθέσεις βίας, συμπεριλαμβανομένης της εξαφάνισης και πιθανόν της βίαιης δολοφονίας της Μαροκινό-Ολλανδής Naima Jilal.

Naima_Jilal
H Naima Jilal, γνωστή ως «θεία» ή «νονά της κόκας», εξαφανίστηκε από το Άμστερνταμ στις 20 Οκτωβρίου 2019. Φωτογραφία: Politie / Politie

H Jilal ήταν γνωστή ως «Tante» που στον κόσμο των ναρκωτικών σημάνει «θεία». Φέρεται ότι έκανε δουλειές με πολλούς γνωστούς Ολλανδούς λαθρέμπορους κοκαΐνης και είχε εμπλακεί σε πολλαπλές συγκρούσεις του υποκόσμου των ναρκωτικών.

Η Jilal εξαφανίστηκε από το Άμστερνταμ στις 20 Οκτωβρίου 2019. Δεν υπήρχαν ίχνη της για μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι που σε τηλέφωνο που κατασχέθηκε κατά τη σύλληψη του εγκληματία Ridouan Taghi στο Ντουμπάι το Δεκέμβριο του 2019, βρέθηκαν φωτογραφίες μιας γυναίκας που είχε εμφανώς βασανιστεί και για την οποία η Ολλανδική αστυνομία πιστεύει ότι είναι της Jilal.

Ο Ridouan Taghi έλεγχε ένα μεγάλο μέρος της κοκαΐνης στην Ευρώπη, διαπράττοντας επιθέσεις και δολοφονίες. Ακόμη, υπήρξε στενός συνεργάτης του Ιρλανδού ναρκέμπορα Daniel Kinahan και του Ναπολιτάνου μαφιόζου Raffaele Imperiale. Οι τρεις τους είχαν σχηματίσει ένα αποτελεσματικό καρτέλ ναρκωτικών που ήταν υπεύθυνο για τουλάχιστον 30.000 από τα περίπου 100.000 χιλιάδες κιλά κοκαΐνης που εισέρχονται ετησίως στην Ευρώπη από το λιμάνι του Ρότερνταμ. Μάλιστα, η DEA θεωρεί την συγκεκριμένη ομάδα μεταξύ των 50 κορυφαίων καρτέλ ναρκωτικών στον κόσμο.

narkemporoi
Στη φωτογραφία ο ναρκέμπορας Ridouan Taghi (πάνω αριστερά) και ο Ιρλανδός συνεργάτης του Daniel Kinahan (κάτω αριστερά). Φωτογραφία: Sunday World.

Όσον αφορά τις φωτογραφίες της γυναίκας που βρέθηκαν στο τηλέφωνο του Taghi, η αστυνομία ανέφερε πως «οι φωτογραφίες δείχνουν ότι πιθανότατα βασανίστηκε και δε βρίσκεται πλέον στη ζωή»

Στη μια φωτογραφία εμφανίζεται μια γυμνή γυναίκα, δεμένη σε μια καρέκλα με ταινία. Σε μια άλλη φωτογραφία φαίνεται η κοιλιά της γυναίκας με ένα κομμένο δάχτυλο χεριού και ένα κομμένο δάχτυλο ποδιού. Η τρίτη φωτογραφία δείχνει τη γυμνή γυναίκα ξαπλωμένη με το στομάχι της στο πάτωμα. Από τα μεταδεδομένα των φωτογραφιών, η αστυνομία διαπίστωσε ότι οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν τη νύχτα της 20ης προς 21η Οκτωβρίου 2019 - το ίδιο βράδυ που εξαφανίστηκε η Jilal. Τα υποκλαπέντα κρυπτογραφημένα μηνύματα φαίνεται να συνδέουν τον Leijdekkers με την εξαφάνιση της Jilal.

Οι ολλανδικές αρχές πιστεύουν ότι ο Leijdekkers, γνωστός και ως «Bolle Jos», είναι βασικός παράγοντας στην εισαγωγή μεγάλων παρτίδων κοκαΐνης μέσω των λιμανιών του Ρότερνταμ και της Αμβέρσας. Κατηγορείται επίσης για ξέπλυμα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και εκατοντάδων κιλών χρυσού.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Leijdekkers εδώ και πολύ καιρό δε βρίσκεται στην Ολλανδία. Μέχρι πρόσφατα υπήρχαν υποψίες ότι διαμένει στην Τουρκία. Ωστόσο, η έρευνα δεν έχει ακόμη αποκαλύψει που βρίσκεται.

Πηγή: NL # Times

https://nltimes.nl/2022/05/03/eu75000-reward-wanted-cocaine-trafficker

https://nltimes.nl/2022/04/26/photos-tortured-woman-taghis-phone-may-missing-amsterdam-woman

https://nltimes.nl/2019/12/16/fugitive-crime-boss-suspect-ridouan-taghi-arrested

Πηγή: Politie.nl

https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/nationale-opsporingslijst/2022/jos-leijdekkers.html

Πηγή: Gangsters Inc

https://gangstersinc.org/blog/fugitive-camorra-drug-boss-raffaele-imperiale-extradited-from-dub