Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ και μάλιστα ως έκτακτη είδηση, οι τούρκικες αρχές προέβησαν στη σύλληψη της ανιψιάς του πρώην ιμάμη, Φετουλάχ Γκιουλέν, την ώρα που επιχειρούσε να περάσει στην Ελλάδα.

Οι πρώτες πληροφορίες της YeniSafak κάνουν λόγο για, «10 άτομα που προσπαθούσαν να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα και συνελήφθησαν από τα στρατεύματα στα σύνορα».

Όπως επισημαίνεται «στην έρευνα διαπιστώθηκε ότι πέντε από τους συλληφθέντες ήταν μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης FETO και μια από αυτούς ήταν η Sümeyye Gülen, ανιψιά του Φετουλάχ Γκιουλέν».

«Εχθρός» του Ερντογάν ο Γκιουλέν

Ο Φετουλάχ Γκιουλέν εδώ και χρόνια και ζει απομονωμένος σε μια μικρή πόλη των ΗΠΑ, ωστόσο ο Τούρκος πρόεδρος βλέπει σ’ αυτόν τον ορκισμένο εχθρό του, τον αληθινό υπεύθυνο για την απόπειρα πραξικοπήματος που συγκλόνισε την Τουρκία.
Όταν ο Ερνtογάν έφθασε στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, κατηγόρησε τον ιμάμη και το κίνημά του ότι βρίσκονται πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα με το οποίο επιχειρήθηκε η ανατροπή του. Λίγη ώρα μετά ο Γκιουλέν διαψεύδει, αλλά ο Ερντογάν επιμένει και κάπως έτσι ανοίγει ένας νέος κύκλος που τις επόμενες μέρες θα απασχολήσει όλη την επικαιρότητα για το ζήτημα της Τουρκίας.