Ο στρατός της Ρωσίας προκαλεί «απόλυτες καταστροφές» στην πόλη Λισιτσάνσκ της Ουκρανίας, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο περιφερειάρχης της Λουχάνσκ, Σεργκέι Χαϊντάι.

Ειδικότερα, σε ανάρτησή του στο Telegram τόνισε ότι «διεξάγονται μάχες στην βιομηχανική ζώνη του Σεβεροντονέτσκ και προκαλούνται απόλυτες καταστροφές στην Λισιτσάνσκ». «Το τελευταίο 24ωρο ήταν δύσκολο για τις δυνάμεις της Ουκρανίας», έγραψε χαρακτηριστικά.

Κατεστραμμένες γέφυρες

Σύμφωνα με τον ίδιο, «συνεχίζονται τα πλήγματα στις (τρεις) ήδη κατεστραμμένες γέφυρες που συνδέουν την Σεβεροντονέτσκ με την Λισιτσάνσκ», μια πόλη περίπου 100.000 κατοίκων, από τα υπόλοιπα εδάφη που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Κιέβου.

«Οι Ρώσοι θέλουν να κατακτήσουν τελείως την περιφέρεια του Λουχάνσκ», την οποία ήδη ελέγχουν σχεδόν πλήρως, «πριν από την (Κυριακή) 26 Ιουνίου», σημείωσε. «Αλλά δεν θα τα καταφέρουν σε πέντε μέρες», εκτίμησε ο Χαϊντάι.

«Πριν την καταιγίδα»

Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στη νύχτα που πέρασε, λέγοντας ότι ήταν σαν την «ηρεμία πριν από την καταιγίδα», εν αναμονή νέων πληγμάτων του ρωσικού πυροβολικού μέσα στην ημέρα. Επιπλέον, αποκάλυψε ότι ένα πτώμα και ένας τραυματίας βρέθηκαν σήμερα το πρωί, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.