Νέα εκστρατεία εμβολιασμού για την τέταρτη δόση κατά του κορωνοϊού θα ξεκινήσει η Ισπανία, πιθανόν από το προσεχές φθινόπωρο, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Υγείας Καρολίνα Νταρίας.

«Θα υπάρξει μια τέταρτη δόση για όλο τον πληθυσμό» ανέφερε στο τηλεοπτικό δίκτυο La Sexta. Όπως διευκρίνισε, η ημερομηνία της νέας εμβολιαστικής εκστρατείας δεν έχει οριστεί, καθώς η χώρα περιμένει τα προσαρμοσμένα εμβόλια έναντι των μεταλλάξεων.
«Μια πιθανή ημερομηνία θα είναι προς το φθινόπωρο», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι η Ισπανία αναμένει περίπου αυτή την περίοδο «την άφιξη νέων εμβολίων προσαρμοσμένων στις παραλλαγές» του κορωνοϊού.

Η Ισπανία, όπως και πολλές χώρες, επέλεξε η δεύτερη αναμνηστική δόση και τέταρτη στο σύνολο, να δοθεί μόνο στους ευάλωτους, δηλαδή κυρίως στους άνω των 80 και τους ανοσοκατασταλμένους.

Από τις πρώτες χώρες σε εμβολιασμούς παγκοσμίως

Το 93% του πληθυσμού της -που είναι ηλικίας άνω των 12 ετών- έχει εμβολιαστεί πλήρως, ενώ το 53% έχει λάβει ήδη την πρώτη αναμνηστική δόση.
Η Ισπανία κατέγραψε συνολικά 12,5 εκατομμύρια μολύνσεις και 107.239 θανάτους από την αρχή της πανδημίας, τον Μάριο του 2020.

Από τα τέλη Μαρτίου υιοθέτησε μια νέα στρατηγική που συνίσταται στην αντιμετώπιση της Covid-19 ως απλής ενδημικής ασθένειας, της οποίας η επιδημιολογική επιτήρηση είναι συγκρίσιμη με αυτήν της γρίπης.