Ερντογαν__1_
Διεθνή

Ερντογάν: Χάνει τον δεύτερο γύρο των εκλογών με οποιονδήποτε αντίπαλο, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Ο Τούρκος πρόεδρος έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα κόντρας με την Ελλάδα, την ίδια στιγμή που η δημοτικότητά του καταρρέει

Άσχημα φαίνεται πως είναι τα νέα για τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Τζουμχουριέτ στην Τουρκία.

Πιο συγκεκριμένα, ηεν λόγω δημοσκόπηση δείχνει ότι ο Ερντογάν έρχεται δεύτερος στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων για τις προεδρικές εκλογές και μάλιστα απέναντι σε κάθε αντίπαλο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος στα εσωτερικό έχει να αντιμετωπίσει μια σειρά σημαντικών προβλημάτων, με μεγαλύτερο αυτό της οικονομίας, καταρρέει δημοκοπικά απέναντι στους αντιπάλους του.


Τα ποσοστά αναλυτικά

Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν συγκεντρώνει ποσοστό 36,4% των ψήφων απέναντι στον Μανσούρ Γιαβάς, εκλεγμένο με τo CHP δήμαρχο της Άγκυρας, ο οποίος συγκεντρώνει το 50,3%.

Λίγο μεγαλύτερο ποσοστό συγκεντρώνει ο Τούρκος πρόεδρος, 39,4%, που δεν του δίνει όμως την πρωτιά, σε σύγκριση με τον Εκρέμ Ιμάμογλου, δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, επίσης εκλεγμένο με το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), ο οποίος συγκεντρώνει το 46,7% των ψήφων.

Το 40,9% συγκεντρώνει ο Ερντογάν απέναντι στην αρχηγό των Γκρίζων Λύκων, Μεράλ Ακσενέρ, η οποία ωστόσο, έστω και με μικρή διαφορά, του κλέβει την πρωτιά με 43,2%.

Τέλος, 40,5% συγκεντρώνει ο Ερντογάν αντιμαχόμενος τον ηγέτη των κεμαλιστών, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, με τον τελευταίο ωστόσο να συγκεντρώνει το 42,7% των ψήφων.

Ο Τούρκος πρόεδρος έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δυσφήμισης και κόντρας με την Ελλάδα, την ίδια στιγμή που η δημοτικότητά του καταρρέει.