Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία, επιχειρώντας αυτή τη φορά να μπλοκάρει ελληνική άσκηση δυτικά της Καρπάθου.

Στις 9/6 η Αθήνα προχώρησε στην έκδοση ΝΟΤΑΜ δεσμεύοντας τη συγκεκριμένη περιοχή για άσκηση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στις 14/6.

Η Τουρκία ισχυριζόμενη ότι αυτή η περιοχή εμπίπτει στο καθεστώς αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης της Καρπάθου, εξέδωσε δική της ΝΟΤΑΜ λέγοντας πως η άσκηση αυτή δεν μπορεί να γίνει.

Το MEGA παρουσίασε τον χάρτη της θαλάσσιας περιοχής δυτικά της Καρπάθου που έχει δεσμεύσει η Ελλάδα για την πραγματοποίηση άσκησης, την οποία προσπαθούν να μπλοκάρουν οι Τούρκοι.

Δείτε τον χάρτη

_________-15-600x293
Η τουρκική ηγεσία, προεξάρχοντος του Ερντογάν, στήνει σκηνικό παρατεταμένης έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, υπενθυμίζοντας καθημερινά το σύνολο των τουρκικών απαιτήσεων. Ζητεί μετ’ επιτάσεως την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου και εκτοξεύει απειλές πολέμου.

Το πολεμικό κλίμα στα ελληνοτουρκικά καλλιεργεί και ο τουρκικός Τύπος, αναπαράγοντας την επιθετική επιχειρηματολογία της κυβέρνησης.

Η Αθήνα δηλώνει έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιονδήποτε επιθετικό σχεδιασμό της Άγκυρας και δεν κρύβει την ικανοποίησή της για τις τοποθετήσεις Ουάσινγκτον και Βρυξελλών περί αδιαμφισβήτητης ελληνικής κυριαρχίας στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.