Την Κυριακή ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναμένεται να πραγματοποιήσει επίσκεψη στην περιοχή της κατεχόμενης Λαπήθου και ειδικότερα μεταξύ Βασίλειας και Φτέριχας, της Κύπρου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας Κίπρις Ποστασί, ο «δήμος» Λαπήθου έχει κυκλοφορήσει σχετική αφίσα όπου και καλεί τον κόσμο να παρευρεθεί στην εκδήλωση. Παράλληλα, το βράδυ της Πέμπτης η εφημερίδα Γενί Ντουζέν, έγραψε στο site της ότι ο Τούρκος ΥΠΕΞ αναμένεται να φτάσει το Σαββατοκύριακο στην κατεχόμενη Κύπρο για να συναντήσει «αξιωματούχους» της λεγόμενης «κυβέρνησης» και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών.

Παράλληλα, το δημοσίευμα τονίζει ότι η επίσκεψή του εντάσσεται σε μια στρατηγική αντιμετώπισης των αντιδράσεων που έχει προκαλέσει το οικονομικό πρωτόκολλο, το οποίο δημιουργεί συνθήκες πλήρους ελέγχου του ψευδοκράτους από την Τουρκία.

Θυμίζουμε ότι από το βράδυ της Πέμπτης βρίσκεται στα κατεχόμενα τουρκική αντιπροσωπεία, προκειμένου να συζητήσει θέματα που αφορούν το πρωτόκολλο.