Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ άφησε για λίγο στην άκρη τα κοστούμια και τις γραβάτες του και φόρεσε το κόκκινο γιλέκο και το κόκκινο καπέλο και εμφανίστηκε στους δρόμους του Λονδίνου πουλώντας τεύχη του περιοδικού των αστέγων «Big Issue». Αν και ήθελε να περάσει απαρατήρητος κάτι τέτοιον δεν κατέστη δυνατόν καθώς ο φωτογραφικός φακός τον «συνέλαβε» επί τω έργω κοντά στο Ουεστμίνστερ.

Παράλληλα όπως αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ όταν έγινε αντιληπτός από τους περαστικούς δέχθηκε με χαρά να φωτογραφηθεί μαζί τους. Μάλιστα οταν ένας άντρας του είπε ότι «δεν είχε ρέστα», τότε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έβγαλε από την τσέπη του ένα POS για να μπορέσει ο άνδρας να αγοράσει το περιοδικό.

Το συγκεκριμένο περιστατικό περιέγραψε μέσω του Linkedin ο Μάθιου Γκάρντνερ, συνταξιούχος αστυνομικός. Συγκεκριμένα ανέφερε «ότι ο γαμπρός του εντόπισε τον Ουίλιαμ και απόλαυσε "μια ιδιωτική στιγμή με τον μελλοντικό βασιλιά μας που ήταν σεμνός και εργάζεται ήσυχα στα παρασκήνια, βοηθώντας όσους έχουν ανάγκη"».

wiliam_-_astegoi

«Το αποκορύφωμα αυτής της μοναδικής στιγμής ήταν όταν ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ρώτησε τον γαμπρό μου αν ήθελε να αγοράσει το Big Issue και εκείνος του απάντησε «Δεν έχω ψιλά». Τότε ο Ουίλιαμ έβγαλε ένα φορητό τερματικό καρτών. Αυτά δεν σου τα μαθαίνουν», πρόσθεσε.

Εκατοντάδες πολίτες επαίνεσαν την κίνηση του δεύτερου κατά σειρά διαδόχου του βρετανικού θρόνου ενώ άλλοι μίλησαν για τον «ταπεινό» μέλος της βασιλικής οικογένειας που έδωσε το καλό παράδειγμα. Από την πλευρά του το Παλάτι του Κέσιγκτον αρνήθηκε να σχολιάσει την εθελοντική κίνηση του πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Οι άστεγοι στη Βρετανία χρησιμοποιούν ολοένα και περισσότερο POS αφού ο αριθμός των ανθρώπων που κρατούν επάνω τους μετρητά έχει μειωθεί πολύ τα τελευταία χρόνια. Κατά την παιδική τους ηλικία τόσο ο πρίγκιπας Ουίλιαμ όσο και ο πρίγκιπας Χάρι επισκέπτονταν συχνά καταφύγια αστέγων μαζί με τη μητέρα τους, την πριγκίπισσα Νταϊάνα, στο πλαίσιο του φιλανθρωπικού της έργου.

william_-_Astegoi