Ανακοίνωση της Κρατικής Δούμας, της πόλης της Μόσχας που αναρτήθηκε στο Telegram, αναφέρει πως οι «βουλευτές της Δούμας της Μόσχας ψήφισαν υπέρ της μετονομασίας του χώρου έξω από την πρεσβεία της Γερμανίας στην Μόσχα σε ‘’Πλατεία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ’’».

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι υπέρ της μετονομασίας τάχθηκαν οι κοινοβουλευτικές ομάδες του κυβερνώντος κόμματος «Ενιαία Ρωσία» του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής ομοσπονδίας, της «Η Δική μου Μόσχα» και της «Δίκαιης Ρωσία».

Επίσης, οι βουλευτές της Κρατικής Δούμας της πρωτεύουσας τάχθηκαν υπέρ τη μετονομασίας του χώρου έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Μόσχα σε «Πλατεία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ».

Νωρίτερα ο δήμος της Μόσχας, ανακοίνωσε ότι μετά την ψηφοφορία που έγινε στον ιστότοπο «Ενεργός πολίτης», οι ανώνυμοι χώροι έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Μόσχα, θα ονομάζονται «Πλατεία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ».

Παράλληλα, αναφέρεται ότι στην ρωσική πρωτεύουσα «θα επιλεγεί ακόμη μία πλατεία ή οδός, για να τιμηθεί η Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ».