Ο Έλον Μασκ απειλεί τη διοίκηση του Twitter πως θα τερματίσει τη συμφωνία εξαγοράς, κατηγορώντας την πλατφόρμα ότι αρνείται να του δώσει τα δεδομένα που ζήτησε.

Ειδικότερα, ο Έλον Μασκ θεωρεί ότι το Twitter παραβιάζει τη συμφωνία που έκανε μαζί του, καθώς, όπως λέει, δεν δίνει επαρκείς πληροφορίες με ανεπιθύμητα μηνύματα και ψεύτικους λογαριασμούς, τις οποίες ζήτησε ο δισεκατομμυριούχος από την πλατφόρμα.

Οι δικηγόροι του Έλον Μασκ μεταβίβασαν την απειλή σε επιστολή τους προς το Twitter τη Δευτέρα.

Η επιστολή αναφέρει ότι ο Μασκ έχει ζητήσει επανειλημμένα τις πληροφορίες από τις 9 Μαΐου, περίπου έναν μήνα μετά την προσφορά του να αγοράσει την εταιρεία, ώστε να μπορέσει να αξιολογήσει πόσοι από τους 229 εκατομμύρια λογαριασμούς της εταιρείας είναι ψεύτικοι.

Οι δικηγόροι αναφέρουν στην επιστολή ότι το Twitter προσφέρθηκε μόνο να παράσχει λεπτομέρειες σχετικά με τις μεθόδους ελέγχου της εταιρείας. Αλλά υποστηρίζουν ότι αυτό «ισοδυναμεί με άρνηση των αιτημάτων του κ. Μασκ».

Οι δικηγόροι του Έλον Μασκ σημείωσαν, στην επιστολή προς το Twitter, ότι ο δισεκατομμυριούχος μπορεί «να μην ολοκληρώσει» την εξαγορά και ότι έχει «δικαίωμα να τερματίσει τη συμφωνία συγχώνευσης».

Γιατί ο Μασκ κατηγορεί το Twitter

Ο Μασκ είπε τη Δευτέρα ότι πιστεύει πως το Twitter «αντιστέκεται ενεργά και εμποδίζει τα δικαιώματα πληροφόρησής του» αρνούμενο να αποκαλύψει τις πληροφορίες που εκείνος ζητεί.

Τον περασμένο μήνα, ο Μασκ είπε ότι δεν θα προχωρήσει στην εξαγορά του Twitter με 44 δισεκατομμύρια δολάρια, εκτός εάν η εταιρεία μπορεί να αποδείξει ότι οι ψεύτικοι λογαριασμοί αποτελούν λιγότερο από το 5% των χρηστών του.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter, Parag Agrawal, δήλωσε ότι ο αριθμός των ψεύτικων λογαριασμών είναι μικρότερος από 5% κατά τη μέτρηση των καθημερινών χρηστών, αριθμός που η εταιρεία είχε αναφέρει στο παρελθόν σε τριμηνιαίες καταθέσεις.

Τη Δευτέρα, ο Μασκ είπε ότι δεν συμφωνεί με την εκτίμηση του Twitter σχετικά με τον αριθμό των ψεύτικων λογαριασμών.