Η μόνη μονάρχης που βρίσκεται στον θρόνο για 70 ολόκληρα χρόνια είναι η βασίλισσα Ελισάβετ και ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο γιορτάσει το πλατινένιο ιωβηλαίο.

Στη Βρετανία έχουν ξεκινήσει από χθες οι τετραήμεροι εορτασμοί προς τιμήν της βασίλισσας με τον βρετανικό λαό να βρίσκεται σε φρενίτιδα, ως απόδειξη της αφοσίωσης, της πίστης αλλά και της αγάπης του στο πρόσωπο της βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία ύστερα από τόσα χρόνια και τόσες δοκιμασίες παραμένει να διατηρεί ψηλά τη δημοφιλία της.

Έτσι λοιπόν, ύστερα από πυρετώδεις και πολύμηνες προετοιμασίες ο εν λόγω εορτασμός τελέστηκε με λαμπρότητα και όλες οι εκδηλώσεις ήταν μεγαλειώδεις.

Οι Βρετανοί γιορτάζουν από χθες και μέχρι την Κυριακή τη «μαμά» τους, την αγαπημένη τους βασίλισσα, που έχει κληθεί αρκετές φορές μέσα σε αυτά τα 70 χρόνια να τους ενώσει και να τους εμψυχώσει.

Οι τετραήμεροι εορτασμοί ξεκίνησαν με τη μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση, στην οποία δεν πρωτοστάτησε η βασίλισσα Ελισάβετ, αλλά έδωσε τη σκυτάλη στο μεγαλύτερο γιο της και διάδοχο στο θρόνο, πρίγκιπα Κάρολο, ο οποίος συνοδευόταν από τον γιο του, πρίγκιπα Γουίλιαμ και την αδερφή του πριγκίπισσα Άννα.

Στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ

Η βασίλισσα Ελισάβετ έκανε την εμφάνισή της στο μπαλκόνι του παλατιού του Μπάκιγχαμ, για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια καθώς μεσολάβησε η διετία της πανδημίας, δύο χρόνια κατά τα οποία όμως εκτός από το χτύπημα που δέχθηκε με τον θάνατο του πρίγκιπα Φιλίππου εμφάνισε και η ίδια σοβαρά προβλήματα υγείας. Εξαιτίας αυτών των προβλημάτων, δεν θα μπορέσει σήμερα να είναι παρούσα στην δοξολογία στον Άγιο Παύλο.

Η βασίλισσα εμφανίστηκε βαθιά συγκινημένη όταν ευχαρίστησε εγκάρδια τα πλήθη που είχαν συρρεύσει για να παρακολουθήσουν την πρώτη ημέρα των εορτασμών. Ενώ αξίζει να αναφερθεί πως πολλά βλέμματα έκλεψε το παιχνίδι της με τον μικρότερο της οικογένειας, τον πρίγκιπα Λούις, ο οποίος σε κάθε τι περίεργο που έβλεπε, στον ήχο των αεροπλάνων που τον ενοχλούσαν στρεφόταν και εξέφραζε τις απορίες του και τους... προβληματισμούς του στην βασίλισσα Ελισάβετ.

Κοσμοπλημμύρα στους δρόμους

Πλήθος Βρετανών ξεχύθηκε στους δρόμους του Λονδίνου για να γιορτάσουν την πρώτη πλατινένια επέτειο βασιλιά στη βρετανική ιστορία.

Οι εικόνες με τους γύρω δρόμους του παλατιού είναι αποκαλυπτικές.

Φυσικά η... τρέλα των Βρετανών ήταν πανταχού παρούσα, με πολλούς να κυκλοφορούν με χάρτινα ομοιώματα της βασίλισσας, άλλους να φορούν μάσκες με το πρόσωπό της, στέμματα κλπ.

Δείτε τις εικόνες

queen_Elizabeth_-_70_years__1_
queen_Elizabeth_-_70_years__2_
queen_Elizabeth_-_70_years__3_
queen_Elizabeth_-_70_years__4_
queen_Elizabeth_-_70_years__5_
queen_Elizabeth_-_70_years__6_
queen_Elizabeth_-_70_years__7_
queen_Elizabeth_-_70_years__8_
queen_Elizabeth_-_70_years__9_
queen_Elizabeth_-_70_years__10_

Δείτε το βίντεο