Με νικητή τον Τζόνι Ντεπ ολοκληρώθηκε το δικαστικό θρίλερ μεταξύ του διάσημου ηθοποιού και της πρώην συζύγου του.

Ο Τζόνι Ντεπ κέρδισε την υπόθεσή του για συκοφαντική δυσφήμιση κατά της πρώην συζύγου Άμπερ Χερντ, την οποία μήνυσε για τους ισχυρισμούς της για ενδοοικογενειακή κακοποίηση.

Το δικαστήριο απεφάνθη ότι η Χερντ δυσφήμησε τον πρώην σύζυγό της στο άρθρο της στη Washington Post του 2018. Ο επικεφαλής της κριτικής επιτροπής απάντησε «ναι» σε όλες τις ερωτήσεις του εντύπου, ότι δηλαδή το άρθρο της Χερντ ήταν ψευδές και πως είχε στόχο να τον δυσφημίσει.

Μάλιστα, σε σχετική ερώτηση για το αν η Άμπερ Χερντ το έκανε με «δόλο και κακία», οι ένορκοι βρήκαν ότι ενήργησε με «πραγματική κακία». Το δικαστήριο έκρινε επίσης, ότι οι ισχυρισμοί της για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του Τζόνι Ντεπ δεν αποδείχθηκαν.
203197

Το χρονικό της επεισοδιακής δίκης 

Η δίκη Τζόνι Ντεπ και Άμπερ Χερντ ξεκίνησε στα μέσα Απριλίου, με το πρώην ζευγάρι να βρίσκεται αντιμέτωπο για συκοφαντική δυσφήμιση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

epp
Ειδικότερα, ο δικαστικός Γολγοθάς του Τζόνι Ντεπ και της Άμπερ Χερντ ξεκίνησε μετά το διαζύγιο του άλλοτε αγαπημένου ζευγαριού, όταν εκείνη έγραψε ένα άρθρο στη Washington Post, το 2018 όπου περιέγραφε τον εαυτό της ως δημόσιο πρόσωπο που αντιπροσωπεύει την ενδοοικογενειακή βία. Αν και δεν κατονόμαζε τον Τζόνι Ντεπ, εκείνος τη μήνυσε για συκοφαντική δυσφήμηση αρνούμενος πως την έχει χτυπήσει. Στην συνέχεια η Χερντ, έκανε κι εκείνη μήνυση με την σειρά της ζητώντας 100 εκατομμύρια δολάρια έπειτα από δηλώσεις του δικηγόρου του Ντεπ πως η ηθοποιός ψεύδεται.

Η ομάδα του ηθοποιού υποστήριξε, από την πρώτη στιγμή, ότι η πρώην του θα δώσει την «παράσταση της ζωής της» ενώ οι δικηγόροι της Άμπερ Χερντ ισχυρίστηκαν πως η υπόθεση θα αποκαλύψει το «πραγματικό» πρόσωπο του Ντεπ πίσω από τη «φήμη» και τις «πειρατικές στολές».

Τζόνι Ντεπ: Γιατί μήνυσε την Άμπερ Χερντ

Ο σταρ του σίκουελ «Πειρατές της Καραϊβικής» είχει μηνύσει για δυσφήμηση την πρώην σύζυγό του, η οποία είχε αναφερθεί σε άρθρο στην Washington Post το 2018 σε ένα «δημόσιο πρόσωπο που ενσαρκώνει την συζυγική βία», χωρίς να κατονομάσει τον Τζόνι Ντεπ.

Ο Τζόνι Ντεπ απαιτούσε αποζημίωση ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων με το επιχείρημα ότι το άρθρο κατέστρεψε την καριέρα και την υπόληψή του.

Η Αμπερ Χερντ, των ταινιών «Justice League» και «Aquaman» πέρασε την αντεπίθεση και απαίτησε διπλάσιο ποσόν αποζημίωσης. Δήλωνε ότι αυτή η άχρηστη μήνυση παρατείνει «τις εναντίον της καταχρήσεις και την παρενόχληση στις οποίες την έχει υποβάλει ο Τζόνι Ντεπ».