Σοκ και αποτροπιασμό προκάλεσε στην παγκόσμια κοινή γνώμη το μακελειό, που έγινε στο Τέξας.  Νέο βίντεο την ώρα την δραματική εκείνη ώρα στο δημοτικό σχολείο της πόλης Ουβάλντε στο Τέξας, είδε τη Δευτέρα το φως της δημοσιότητας. 

Στα δραματικά νέα πλάνα του βίντεο, που μεταδόθηκε από το ABC διακρίνονται μεταξύ άλλων αστυνομικοί να σπάνε τα τζάμια στο Δημοτικό Σχολείο. Παιδιά και μερικοί ενήλικoι τρέχουν από το κτίριο λίγες στιγμές αργότερα. Ένας αστυνομικός αναφέρει ότι μια τάξη είναι «γεμάτη με θύματα» των μαζικών πυροβολισμών.

Δεκαεννέα μαθητές και δύο δασκάλες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς από τον ένοπλο Σάλβαντορ Ράμος, 18 ετών, ο οποίος αργότερα έπεσε νεκρός από αστυνομικούς. 

Η τοπική αστυνομία πήρε τη "λάθος απόφαση" την Τρίτη αποφεύγοντας να κάνει γρήγορα έφοδο μέσα στο σχολείο της μικρής πόλης Ουβάλντε όπου είχε οχυρωθεί ο 18χρονος οποίος διέπραξε μακελειό, δήλωσε την Παρασκευή ο Στίβεν Μακ Κράου, διευθυντής Δημόσιας Ασφάλειας της πολιτειακής αστυνομίας του Τέξας.

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει τον τρόπο με τον οποίο η αστυνομία ανταποκρίθηκε στην επίθεση με πυροβολισμούς στο σχολείο.