Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα στη Γαλλία, όταν ένας άνδρας μεταμφιέστηκε σε γυναίκα με αναπηρικό αμαξίδιο και επισκέφθηκε το μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι.

Ο λόγος ήταν για πετάξει τούρτα στο πιο διάσημο έκθεμα του Λούβρου.

Πιο συγκεκριμένα, εικόνες και βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου δείχνουν τον διάσημο πίνακα της Μόνα Λίζα «λερωμένο» με λευκή κρέμα ή σαντιγί.

Βέβαια, στην πραγματικότητα, το μόνο που λερώθηκε ήταν το προστατευτικό γυαλί που βρίσκεται μπροστά από το ανεκτίμητο έργο τέχνης, το οποίο φιλοτέχνησε ο Λεονάρντο Να Βίντσι την περίοδο 1503-1519.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Marca, επικαλούμενη αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης μπήκε στην αίθουσα όπου εκτίθεται το αριστούργημα του Ντα Βίντσι με αναπηρικό αμαξίδιο και φορώντας περούκα.

Τότε, προς έκπληξη των υπόλοιπων επισκεπτών του μουσείου, ξαφνικά σηκώθηκε όρθιος, πλησίασε τη «Τζιοκόντα» και εκτόξευσε εναντίον της την τούρτα.

Όπως αναφέρει το ισπανικό site, το προσωπικό ασφαλείας του μουσείου έτρεξε αμέσως και απομάκρυνε τον άνδρα από την αίθουσα, ενώ ο κόσμος τριγύρω συνέχιζε να φωτογραφίζει και να τραβάει βίντεο από το παράξενο περιστατικό.

Ευτυχώς το συμβάν έληξε γρήγορα και χωρίς τη παραμικρή ζημιά για τον πίνακα, ο οποίος καθαρίστηκε αμέσως.

Αναρτήσεις στα social media επισημαίνουν ότι η συγκεκριμένη ενέργεια του δράστη είχε πιθανότατα «ακτιβιστικά κίνητρα» και ότι στόχος του ήταν να διαμαρτυρηθεί για την καταστροφή του πλανήτη.