Ανατριχίλα προκαλεί η φωτογραφία που ήρθε στο φως της δημοσιότητας από τη δ’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Ρομπ, στο οποίο εισέβαλε την περασμένη Τρίτη ο 18χρονος Σαλβαδόρ Ράμος, σκορπίζοντας τον θάνατο σε παιδιά και εκπαιδευτικούς.

Τα περισσότερα από τα χαμογελαστά πρόσωπα που απεικονίζονται στη συγκεκριμένη φωτογραφία έπεσαν νεκρά στην πιο πρόσφατη επίθεση σε σχολείο στο Τέξας που συγκλονίζει τις ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα, η μαρτυρία ενός μαθητή που της δ' τάξης σοκάρει. Το αγοράκι, το όνομα του οποίου δεν αποκαλύπτει η Daily Mail, περιέγραψε σε τοπικό σταθμό τη στιγμή που ο Ράμος όρμηξε μέσα στην τάξη και απείλησε τους μαθητές, προτού ανοίξει πυρ.

«Μπήκε μέσα λίγο καμπουριαστός και είπε "Ώρα να πεθάνετε". Όταν άκουσα τον πυροβολισμό πίσω από την πόρτα είπα στον φίλο μου να κρυφτούμε κάτω από κάτι για να μη μας βρει. Κρυφτήκαμε και έλεγα στον φίλο μου να μη μιλάει για να μη μας ακούσει», είπε ο μικρός μαθητής.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, το αγόρι κρυβόταν με άλλους τέσσερις μαθητές κάτω από ένα τραπέζι καλυμμένο με τραπεζομάντηλο ενώ ο 18χρονος δράστης «γάζωνε» την τάξη, σκοτώνοντας παιδιά και δασκάλες.

«Όταν ήρθαν οι αστυνομικοί, ένας από αυτούς είπε: "Φωνάξτε αν χρειάζεστε βοήθεια". Ένα από τα άτομα στην τάξη μου είπε "βοήθεια" και ο τύπος την άκουσε και την πυροβόλησε», αποκάλυψε επιπλέον το αγόρι.