Ο πιο πιστός ακόλουθος του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ραζμάν Καντίροφ απειλεί με επίθεση στην Πολωνία σε δηλώσεις που έκανε την Πέμπτη μέσω του ρωσικού telegram.

Όπως αναφέρει το περιοδικό «Focus», ο ηγέτης των Τσετσένων έκανε σαφείς τις προθέσεις του προειδοποιώντας την Βαρσοβία πως «το θέμα της Ουκρανίας έχει ήδη κλείσει. Με ενδιαφέρει περισσότερο η Πολωνία», προσθέτοντας ότι: «Εάν υπάρξει εντολή, θα δείξουμε ότι είμαστε έτοιμοι σε έξι δευτερόλεπτα».

Όπως αναφέρουν οι ουκρανικές αρχές, ο Καντίροφ έχει στείλει στρατιώτες του στην Ουκρανία στο πλευρό των ρωσικών δυνάμεων, ενώ σύμφωνα με το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού δεν είναι σαφές έαν και πως εμπλέκεται ο ίδιος στις επιθέσεις των Ρώσων κατά της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με το protothema, οι σημερινές του δηλώσεις έρχονται λίγες ώρες μετά την απαίτησή του από την Πολωνία να απολογηθεί για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τον Ρώσο πρέσβη. Το ειδησεογραφικό δίκτυο «NEXTA» μετέδωσε την είδηση, σημειώνοντας ότι ο Καντίφορ στην ουσία απείλησε την Ουκρανία. «Δεν θα το αφήσουμε χωρίς απάντηση, να το έχετε στον νου σας».