Λίγες ώρες μετά το μακελειό στο δημοτικό σχολεία του Τέξας , ο γερουσιαστής Κρις Μέρφι, σε μία φορτισμένη ομιλία μέσα στη Γερουσία των ΗΠΑ, παρακάλεσε το πολιτικό σύστημα της χώρας του να κάνει κάτι και ζήτησε μέτρα κατά της οπλοκατοχής. 

Ο Μέρφι ήταν ο Δημοκρατικός βουλευτής για την πέμπτη περιφέρεια του Κονέκτικατ -η οποία βρισκόταν στο σχολείο- όταν ο ένοπλος Άνταμ Λάντζα άνοιξε πυρ τον Δεκέμβριο του 2012.

«Τι κάνουμε; Τι κάνουμε; Λίγες μέρες αφότου ένοπλος μπήκε σε ένα σούπερ μάρκετ για να πυροβολήσει Αφροαμερικανούς, έχουμε ένα άλλο Sandy Hook στα χέρια μας. Τι κάνουμε;», είπε ο Μέρφι.

«Καθώς τα παιδιά μας τρέχουν για να σώσουν τις ζωές τους, δεν κάνουμε τίποτα! Τι κάνουμε; Γιατί είστε εδώ αν όχι για να λύνετε προβλήματα τόσο υπαρξιακά όσο αυτό; Αυτά τα παιδιά δεν ήταν άτυχα. Αυτό (οι μαζικές εκτελέσεις) συμβαίνουν μόνο σε αυτή τη χώρα και πουθενά αλλού.

Είμαι εδώ για να παρακαλέσω. Κυριολεκτικά να πέσω στα γόνατα και να παρακαλέσω τους συναδέλφους μου: βρείτε έναν τρόπο. Περάστε νόμους που θα το κάνουν (τις επιθέσεις) απίθανο».