Πραγματική ηρωίδα αποδείχτηκε ένα κορίτσι που πυροβολήθηκε από τον μακελάρη στο Τέξας, την ώρα που προσπαθούσε να καλέσει την αστυνομία.

Ειδικότερα, το πρωί της Τρίτης, η μαθήτρια της Δ’ τάξης, η 10χρονη Αμέρι Τζο Γκάρζα, έλαμπε στη φωτογραφία, στην οποία φαινόταν να κρατά το πιστοποιητικό του σχολείου που την ανέφερε στον κατάλογο των αριστούχων στο δημοτικό σχολείο Robb στο Ουβάλντε του Τέξας.

Τραβήχτηκε γύρω στις 10 π.μ. και έμελλε να είναι η τελευταία φωτογραφία της εν ζωή, όπως δήλωσε η γιαγιά της, Μπερλίντα Ιρένε Αρεόλα, στο The Dialy Beast, προσθέτοντας πως το κορίτσι, το οποίο ήταν «σούπερ εξωστρεφές» και «αγαπημένη των δασκάλων», τραυματίστηκε θανάσιμα καλώντας το 100.

«Η εγγονή μου πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε επειδή προσπαθούσε να καλέσει το 911 (το αντίστοιχο 100 στην Αμερική). Πέθανε σαν ηρωίδα προσπαθώντας να ζητήσει βοήθεια για την ίδια και τους συμμαθητές της», δήλωσε χαρακτηριστικά η γιαγιά της.


Η οικογένειά της την αναζητούσε μέσω Facebook

Ο πατριός της, Έιντζελ Γκάρζα, έγραψε στο Facebook μερικές ώρες αργότερα: «Δεν ζητάω πολλά ή σχεδόν δεν κάνω καθόλου αναρτήσεις εδώ, αλλά σας παρακαλώ. Έχουν περάσει 7 ώρες και ακόμα δεν έχω ακούσει τίποτα για την αγάπη μου. Σε παρακαλώ Facebook βοήθησέ με να βρω την κόρη μου».

Ο Γκάρζα, ο οποίος έχει μεγαλώσει την Αμερί Τζο με τη μητέρα της από τότε που ήταν μωρό, επέστρεψε στο Facebook λίγο μετά τις 11 μ.μ. με την είδηση πως η 10χρονη ήταν ένα από τα θύματα του μακελειού στο Τέξας.

«Σας παρακαλώ, μη θεωρήσετε ούτε ένα δευτερόλεπτο δεδομένο», έγραψε χαρακτηριστικά.

«Αγκαλιάστε την οικογένειά σας. Πείτε τους ότι τους αγαπάτε. Σ’ αγαπώ Αμερί Τζο. Πρόσεχε τον μικρό σου αδερφό για μένα», πρόσθεσε στην ανάρτησή του.


Μακελάρης: «Θα πεθάνετε»

Η γιαγιά της, Αρεόλα, δήλωσε πως οι Texas Rangers ενημέρωσαν την οικογένεια ότι η Αμερί Τζο είχε τραυματιστεί θανάσιμα και ότι η σορός της βρισκόταν στο γραφείο του ιατροδικαστή της κομητείας Μπέξαρ για νεκροψία.

Όπως είπε ,«οι Αρχές και οι επιζώντες των πυροβολισμών τής ανέφεραν ότι ο ένοπλος μπήκε μέσα και είπε στα παιδιά θα πεθάνετε.

Και εκείνη είχε το τηλέφωνό της και κάλεσε το 911. Και αντί να της το αρπάξει και να το σπάσει ή να της το πάρει, την πυροβόλησε. Καθόταν ακριβώς δίπλα στην καλύτερή της φίλη. Η κολλητή της ήταν καλυμμένη με το αίμα της».