Σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση εναντίον του Έλληνα πρωθυπουργού, προέβη ο Τούρκος πρόεδροςμιλώντας στο υπουργικό συμβουλίο. 

«Από σήμερα για εμένα δεν υπάρχει πια ο Μητσοτάκης. Δεν θα δεχθώ ποτέ να συναντηθώ μαζί του» δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν μετά το υπουργικό συμβούλιο δυναμιτίζοντας περισσότερο το κλίμα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

«Η Ελλάδα έχει κτίσει 10 βάσεις. Εναντίον ποιας χώρας;» διερωτήθηκε. Παράλληλα, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για την ομιλία του στο Κογκρέσο. «Έκανε συστάσεις για τη μη πώληση F-16 στην Τουρκία» σημείωσε οργισμένος. 




Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο Ερντογάν προέβη σε προεκλογικό «σόου» κατά της Ελλάδας και της Κύπρου στην πανηγυρική τελετή καθέλκυσης του υποβρυχίου Hızırreis (γερμανικής κατασκευής υποβρύχια τύπου «Παπανικολής») στο ναυπηγείο Γκιολτσούκ της Κωνσταντινούπολης. 

Ο Ερντογάν φρόντισε να επαναφέρει και το προκλητικό αφήγημα της «Γαλάζιας Πατρίδας». «Τα τελευταία 5 χρόνια τρέχουμε 750 σχέδια της αμυντικής βιομηχανίας. Έχουμε υλοποιήσει πολλά έργα που θα κάνουν το ναυτικό μας ισχυρότερο και πιο αποτρεπτικό, για την ασφάλεια της "Γαλάζιας Πατρίδας"» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι «ο κακός γείτονας μας έκανε ιδιοκτήτη αμυντικής βιομηχανίας» «φωτογραφίζοντας» την Ελλάδα, αλλά και την Κύπρο.