Κακά Κορίτσια (Σχόλιο: Ντέπυ Γκολεμά)
Κακά Κορίτσια (Σχόλιο: Ντέπυ Γκολεμά) Μαρία Λεμονιά Έλενα Καραμίχαλου
erntogan
Διεθνή

Ερντογάν: Ενοχλημένος από τις δηλώσεις Μητσοτάκη κατά την ομιλία του στο Κογκρέσο – Νέο σόου σε συνέδριο νεολαίας (Βίντεο-Εικόνες)

Τι αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ

Αναμφισβήτητα το ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και η ιστορική του ομιλία στο Κογκρέσο μαγνήτισαν τα βλέμματα της γειτονικής Τουρκίας με την ηγεσία της να εμφανίζεται ενοχλημένη, ιδίως ύστερα από τις τοποθετήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις συνεχείς παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και τα περί Γαλάζιας Πατρίδας.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στην κομματική επιτροπή δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θα μπορούσαμε να είχαμε συνομιλίες στρατηγικής συνεργασίας με την Ελλάδα. Όμως τώρα πρέπει να επαναξιολογήσουμε τη στάση μας, μετά από τις τελευταίες του δηλώσεις. Ο Μητσοτάκης είχε πει “ας μην εμπλέκουμε τρίτους”, όμως αυτός πήγε και μίλησε στην Αμερική. Πρέπει να αναθεωρήσουμε τη στρατηγική μας συνεργασία και την εταιρική μας σχέση».

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΙ, αναφέρθηκε στα F-35 λέγοντας ότι η Ελλάδα ετοιμάζεται να αγοράσει 24 μαχητικά, αλλά και στον χάρτη της γαλάζιας πατρίδας λέγοντας ότι η Ανατολική Μεσόγειος είναι η σημαντικότερη περιοχή της.
Τα τουρκικά ΜΜΕ, στο μεταξύ, αναφέρουν ότι το νέο γεωτρύπανο θα ξεκινήσει γεωτρήσεις στη Μεσόγειο μέσα στον Ιούλιο.

Το σόου του Ερντογάν σε συνέδριο νεολαίας

Την ίδια ώρα, κι ενόψει εκλογών στην Τουρκία, ο Ερντογάν έχει επιδοθεί σε μια προσπάθεια να προσεγγίσει τους νέους της χώρας, καθώς σε αυτή τη μερίδα ψηφοφόρων εμφανίζει πιο χαμηλά ποσοστά.
Ο Ερντογάν το Σάββατο, μίλησε σε συνέδριο της νεολαίας του κυβερνώντος κόμματος στα Άδανα, όπου εντύπωση προκάλεσε η εμφάνισή του.

Ενδεικτικό είναι ότι κατά την είσοδό του, στον χώρο του συνεδρίου, έπαιζε γνωστό τουρκικό ροκ τραγούδι, ενώ έψαλε μαζί με τους νέους του κόμματός του, τον Εθνικό Υμνο της Τουρκίας.