Για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου συναντήθηκε η Oλένα Ζελένσκα, η σύζυγος του προέδρου της Ουκρανίας με τον σύζυγό της, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Η οικογένειά μας χωρίστηκε όπως κάθε ουκρανική οικογένεια. Κανένας δε μου πήρε μακριά τον σύζυγό μου, ούτε καν ο πόλεμος. Ναι, ζει για τη δουλειά. Δεν τον βλέπουμε σχεδόν καθόλου. Έχουμε να τον δούμε εδώ και δυόμισι μήνες. Μιλάμε μόνο στο τηλέφωνο. Τώρα έχουμε λίγες ευκαιρίες να συναντηθούμε. Όπως αυτή εδώ και σας ευχαριστώ για αυτό».

Όταν η Ολένα γνώρισε τον Βολοντίμιρ στο κολλέγιο δε φανταζόταν ποτέ ότι 16 χρόνια μετά τον γάμο τους θα γινόταν πρώτη κυρία.

Η γοητευτική της προσωπικότητα έλκυε τους Ουκρανούς και όχι μόνο, καθώς φιλοξενήθηκε αρκετές φορές στο εξώφυλλο της Vogue.

Ούτε βέβαια είχε φανταστεί ότι τρία χρόνια μετά τη νίκη του συζύγου της στις εκλογές θα έπρεπε να βιώσει τον εφιάλτη του πολέμου.

Η Ολένα δεν σκέφτηκε ούτε στιγμή να φύγει από την Ουκρανία μαζί με τα παιδιά της, αν και μένει μυστική η τοποθεσία που μένουν.

Τους τρεις μήνες του πολέμου χρησιμοποιεί τα κοινωνικά δίκτυα για να βοηθά όπου χρειάζεται στα μέτωπα του πολέμου δεχόμενη αδιαμαρτύρητα τον δύσκολο ρόλο να ανησυχεί καθημερινά για τη ζωή του συζύγου της.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι πιστεύει πως το τέλος του πολέμου θα έρθει με τη διπλωματία.

«Η νίκη θα είναι δύσκολη, θα χυθεί πολύ αίμα στη μάχη, αλλά το τέλος θα φέρει η διπλωματία».

Ο Βολοντίμιρ και η Ολένα που γνωρίστηκαν στο πανεπιστήμιο και παρέμεναν αχώριστοι μέχρι και την έναρξη του πολέμου θα ήθελαν σύντομα να ζήσουν ξανά τόσο ξέγνοιαστες στιγμές στην πατρίδα τους.