Την ενόχλησή του δείχνει ο τουρκικός Τύπος με την για την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και την ομιλία του στο Κογκρέσο. Μάλιστα, το θέμα απασχόλησε και τηλεοπτικές εκπομπές.

Τα ειρωνικά σχόλια δεν λείπουν από τις αναλύσεις τους, την ίδια ώρα που τους τελευταίους μήνες ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν «παρακαλάει» για συνάντηση τον Τζο Μπάιντεν, αλλά βρίσκει συνέχεια την πόρτα κλειστή. Για παράδειγμα σχολιάζουν, ότι «η Ελλάδα είναι πια η 51η Πολιτεία των ΗΠΑ» (Μιλιέτ), και καταλήγουν μέχρι την... ανησυχία περί ανασύστασης της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας!

«Αποκαλύφθηκε η ατζέντα της συνάντησης Μπάιντεν-Μητσοτάκη, ο Έλληνας πρωθυπουργός προσπάθησε να στοχοποιήσει την Τουρκία», αναφέρει η Yeni Safak.

«Η κακομοίρα η Ελλάδα πρώτα έγινε παιχνίδι της Βρετανίας, όμως επειδή δεν κατάλαβε πόσο της κόστισε και δεν πήρε το μάθημά της και τώρα ετοιμάζεται να εγκαταλείψει την ταυτότητά της» είναι ένα άλλο σχόλιο.

«Η Ελλάδα έχει βλέψεις για την Κωνσταντινούπολη»

Ακόμη, αναλυτές σε εκπομπή συζήτησαν τέλος για το αν η Ελλάδα έχει βλέψεις να επανακτήσει την Κωνσταντινούπολη, με τους ειδικούς να απαντούν «φυσικά».

«Ο στρατός είναι το πιο ισχυρό μας όπλο και τον μπλοκάρουν στην Αλεξανδρούπολη», εκτιμά Τούρκος διεθνολόγος...

Όλα αυτά, ενώ αναμένεται ίσως αύριο επίσημη τουρκική αντίδραση για τη συνάντηση των ηγετών Ελλάδας και ΗΠΑ, καθώς ήταν έντονες οι αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη σε θέματα τουρκικής προκλητικότητας, αλλά και στη λύση του Κυπριακού, κατά την οποία «δεν πρόκειται να δεχθεί κανείς δύο κράτη».

Αναμένεται επίσης, όταν επιστρέψει στην Τουρκία ο Ερντογάν αύριο καθώς βρίσκεται σε επίσκεψη στο εξωτερικό, και αντίδραση για το σχέδιο απόκτησης από τη χώρα μας των μαχητικών F-35, από το πρόγραμμα των οποίων η Τουρκία αποβλήθηκε, ως «ποινή» για την αγορά των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων S-400.