Ο Έλον Μασκ αναμένεται να γίνει προσωρινός Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter αφού ολοκληρώσει την εξαγορά της εταιρείας 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανέφερε το CNBC την Πέμπτη, ώρες αφότου ο Μασκ αποκάλυψε ότι έχει συμπεριλάβει περισσότερα από δώδεκα άτομα και επενδυτικές εταιρείες στην πρόταση εξαγοράς του.

 Αναλυτικότερα, το αμερικανικό μέσο ενημέρωσης τονίζει, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, τονίζει πως ο Μασκ αναμένεται να είναι διευθύνων σύμβουλος για μερικούς μήνες μετά το κλείσιμο της συμφωνίας.

 Ο Έλον Μασκ διεξάγει συνομιλίες με μεγάλες επενδυτικές εταιρίες, αλλά και ιδιώτες χρηματοδότες, σχετικά με την εξασφάλιση μεγαλύτερης χρηματοδότησης για την εξαγορά της Twitter Inc, οικονομικού ύψος 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

 Οι κινήσεις αυτές του Μάσκ γίνονται, προκειμένου να δεσμεύσει όσο το δυνατόν λιγότερο μέρος της περιουσίας του στην αναφερόμενη συμφωνία εξαγοράς, σύμφωνα με πηγές που έχουν λάβει γνώση για τις πρωτοβουλίες του.

 Ο Μασκ είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με το Forbes να εκτιμά την καθαρή περιουσία του στα 245 δισεκατομμύρια δολάρια (233 δισεκατομμύρια ευρώ).

 Το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του συνδέεται με μετοχές της εταιρίας παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων Tesla Inc, της οποίας ηγείται. Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Μασκ αποκάλυψε ότι πώλησε μετοχές της Tesla οικονομικής αξίας 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων (8,08 δισεκατομμυρίων ευρώ), μετά τη συμφωνία για την εξαγορά του Twitter.

 Η νέα χρηματοδότηση που μπορεί να προέλθει μέσω προνομιακού ή κοινού μετοχικού κεφαλαίου, θα μπορούσε να μειώσει το ποσό της οικονομικής ρευστότητας των 21 δισεκατομμυρίων δολαρίων (19,97 δισεκατομμυρίων ευρώ) που ο Μασκ έχει δεσμευτεί να καταβάλει για την παραπάνω αναφερόμενη εξαγορά, όπως επίσης και μία δανειοδότηση που εξασφάλισε με εγγύηση της μετοχές του στην Tesla, σύμφωνα με τις πηγές.