Πρόσθετο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 800 εκατ. δολαρίων στέλνουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε ο Τζο Μπάιντεν την Πέμπτη το απόγευμα (ώρα Ελλάδος),  λέγοντας ότι θα βοηθήσει τις δυνάμεις του Κιέβου στον αγώνα κατά των ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή του Ντονμπάς.

«Αυτό το πακέτο περιλαμβάνει βαρέα όπλα πυροβολικού, δεκάδες οβίδες και 144.000 βλήματα πυρομαχικών για τα αεροσκάφη. Περιλαμβάνει επίσης περισσότερα τακτικά drones», είπε ο Μπάιντεν.

«Είναι τόσο ξεκάθαρο σε ολόκληρο τον κόσμο τώρα. Τώρα [η Ρωσία] έχει ξεκινήσει και επικεντρώσει εκ νέου την εκστρατεία της για την κατάληψη νέων εδαφών στην ανατολική Ουκρανία και βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο παράθυρο του χρόνου όπου πρόκειται να δημιουργήσουν το σκηνικό για την επόμενη φάση αυτού του πολέμου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπάιντεν.

Όπως επισήμανε, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους «προχωρούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα» για να παράσχουν όπλα στις ουκρανικές δυνάμεις για να υπερασπιστούν τη χώρα τους, είπε, ανακοινώνοντας άλλα 800 εκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια.

Ο Μπάιντεν είπε ότι θα πρέπει «να πιστωθούν» για το έργο τους οι υπηρεσίες που βρίσκονται στο πεδίο και αποκαλύπτουν «εγκλήματα πολέμου».

Το ποσό των 800 εκατ. δολαρίων θα προστεθεί σε εκείνο (ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων) που αποδέσμευσαν οι ΗΠΑ το Μάρτιο, και θα πρέπει να εγκριθεί από το Κογκρέσο.