Σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά ηλεκτρονικά ΜΜΕ, προχθές, Δευτέρα αργά το απόγευμα ο «πρωθυπουργός» κ. Σουτζούογλου μαζί με τους εταίρους του, Ερχάν Αρικλί και Φικρί Ατάογλου παρέδωσαν στον τουρκοκύπριο ηγέτη, Ερσίν Τατάρ την επιστολή παραίτησης της «κυβέρνησης».

Το αίτημα του Σουτζούογλου ήταν να «παύσει» ο «υπουργός δημοσιονομικών» Σουνάτ Ατούν, κάτι όμως που δεν έγινε αποδεκτό από την πλευρά του Τατάρ. Για την ακρίβεια, ο κ. Σουτζούογλου φέρεται να είπε πως «ή αυτός ή εγώ» και με τη σειρά του ο κ.Τατάρ ζήτησε να «αξιολογήσει το θέμα».

Αξίζει να σημειωθεί πως η κρίση στις σχέσεις μεταξύ Σουτζούογλου και Ατούν κρατά γερά τις τελευταίες ημέρες με φόντο την «αρχή ηλεκτρισμού».
Ο «πρωθυπουργός» ανακοίνωσε μειώσεις στην τιμή του ρεύματος προ ημερών και συμφωνία με αποδοχή των αιτημάτων της συντεχνίας των εργαζομένων στην «αρχή», El Sen.

Ο Ατούν ωστόσο διαφώνησε και δη δημοσίως και με τα δύο. Επιπροσθέτως, φέρεται να μην αποδέχθηκε τις παραινέσεις να παραιτηθεί για να τελειώσει η κρίση στην «κυβέρνηση».
Τα τουρκοκυπριακά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η απόφαση πλέον εναπόκειται στον Ερσίν Τατάρ για το μέλλον της «κυβέρνησης».