Βαθιά καταβεβλημένος εμφανίστηκε στην κρατική τηλεόραση της Ρωσίας ένας ακόμα Βρετανός, ο οποίος είχε συμμετάσχει στην πόλεμο της Ουκρανίας.

Πρόκειται για τον 48χρονο Shaun Pinner, ο οποίος αιχμαλωτίστηκε από τις δυνάμεις της Μόσχας στην πολιορκία της Μαριούπολης.

«Γεια σας, είμαι ο Shaun Pinner, είμαι πολίτης του Ηνωμένου Βασιλείου. Αιχμαλωτίστηκα στη Μαριούπολη. Ανήκω στο Πρώτο Τάγμα της 36ης Ταξιαρχίας των Ουκρανών Πεζοναυτών», λέει ο Shaun Pinner, στο βίντεο που μεταδόθηκε το βράδυ του Σαββάτου από την κρατική τηλεόραση της Ρωσίας. «Πολεμούσα στη Μαριούπολη για πέντε με έξι εβδομάδες και τώρα βρίσκομαι στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ», προσθέτει.

Ο 48χρονος είναι ο δεύτερος Βρετανός στρατιώτης– σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι σήμερα – που αιχμαλωτίστηκε πολεμώντας με τον ουκρανικό στρατό στον πόλεμο της Ουκρανίας. Ο Shaun Pinner κατάγεται από το Bedfordshire της Αγγλίας, αλλά ζούσε στο Ντονμπάς από το 2018 και πολεμούσε – σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ – στην πολιορκημένη πόλη της Μαριούπολης μαζί με τον 28χρονο φίλο του Aiden Aslin.

Δείτε το σχετικό βίντεο



Σύμφωνα με τη Daily Mail, η οικογένεια του 48χρονου έχει ήδη επικοινωνήσει με τις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να εξασφαλίσει τα δικαιώματα του ως αιχμαλώτου πολέμου.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η οικογένεια του Shaun Pinner ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι εθελοντής μαχητής, αλλά είναι κανονικά ενταγμένος στον στρατό της Ουκρανίας. Σημειώνουν δε, ότι συνεργάζονται τόσο με το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας, αλλά και με την οικογένεια του 28χρονου – επίσης Βρετανού – Aiden Aslin.