Η 'Ωρα του Λαού - Ελληνοφρένεια best of
Η 'Ωρα του Λαού - Ελληνοφρένεια best of Θύμιος Καλαμούκης Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης
dimosiografos_plakat
Διεθνή

Ρωσία: Aνταποκρίτρια της Die Welt η δημοσιογράφος που εισέβαλε με πλακάτ κατά του πολέμου σε δελτίο ειδήσεων

Η ίδια αποχώρησε από την κρατική τηλεόραση της Ρωσίας, ενώ είναι αντιμέτωπη με ποινικές διώξεις που επισύρουν βαριές ποινές φυλάκισης

Η Ρωσίδα δημοσιογράφος, Μαρίνα Οβσιανίκοβα η οποία στα μέσα Μαρτίου εισέβαλε στο στούντιο κρατώντας πλακάτ κατά του πολέμου κατά τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων, πλέον θα ανήκει στο δυναμικό της γερμανικής εφημερίδας Die Welt.

Eιδικότερα και σύμφωνα με ανακοίνωση του γερμανικού μέσου, θα αναλάβει ανταποκρίτρια σε Ουκρανία και Ρωσία, γράφοντας για την εφημερίδα και συνεισφέροντας στο τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων.

Θυμίζουμε ότι η Ρωσίδα δημοσιογράφος, στα μέσα Μαρτίου και κατά τη διάρκεια απευθείας μετάδοσης του δελτίου ειδήσεων στο Pervy Kanal «εισέβαλλε» με ένα πλακάτ που επέκρινε τη στρατιωτική επιχείρηση της Μόσχας στην Ουκρανία και κατήγγελλε την «προπαγάνδα» των μέσων ενημέρωσης που ελέγχονται από την εξουσία.

Η Μαρίνα Οβσιάνικοβα συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση. Στη συνέχεια της επιβλήθηκε πρόστιμο και την άφησαν ελεύθερη. Η ίδια αποχώρησε από την κρατική τηλεόραση, ενώ είναι αντιμέτωπη με ποινικές διώξεις που επισύρουν βαριές ποινές φυλάκισης, βάσει νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα και τιμωρεί οποιαδήποτε «ψευδή πληροφορία» για το ρωσικό στρατό.