Στην αντεπίθεση κατά του Youtube προχωρά η Ρωσία, μετά το μπλοκάρισμα του λογαριασμού του Κοινοβουλίου στη Μόσχα.

«Το Youtube υπέγραψε την καταδίκη του», δήλωσε οργισμένη η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας, Μαρία Ζαχάροβα.

Η Ρωσία απάντησε ότι θα προχωρήσει σε αντίποινα για το κλείσιμο του λογαριασμού στο YouTube της Κρατικής Δούμας («Douma – TV»), της κάτω Βουλής του ρωσικού Κοινοβουλίου, ενισχύοντας το ενδεχόμενο ενός μπλοκαρίσματος στη χώρα, της πλατφόρμας βίντεο του αμερικανικού κολοσσού Google.

Ο πρόεδρος της Δούμας, Βιτσισλάβ Βολόντιν, δήλωσε πως η Ουάσιγκτον παραβιάζει με αυτό τον τρόπο «τα δικαιώματα των Ρώσων».

Ο Βιτσισλάβ Βολόντιν τόνισε πως με το μπλοκάρισμα της «Duma – TV», οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να έχουν το μονοπώλιο της μετάδοσης πληροφοριών. «Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την Google, το κανάλι έκλεισε εξαιτίας των πρόσφατων κυρώσεων που ανακοίνωσε η αμερικανική κυβέρνηση.

«Η Google είναι δεσμευμένη στην τήρηση όλων των εφαρμοστέων κυρώσεων και των εμπορικών νόμων. Αν ένας λογαριασμός παραβιάζει τους Όρους Χρήσης, λαμβάνουμε τα κατάλληλα μέτρα», δήλωσε εκπρόσωπος της οργάνωσης σε ανακοίνωση που διαβίβασε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Οι ομάδες μας παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς την κατάσταση για οποιαδήποτε ενημέρωση και αλλαγή», προστίθεται σε σχόλιο που εστάλη από την εταιρία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με τη Μόσχα, ο λογαριασμός «Duma – TV», είχε περισσότερους από 145.000 χρήστες στο YouTube και μετέδιδε απευθείας συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου και συνεντεύξεις Ρώσων βουλευτών.