Τέλος στη ζωή του έβαλε ένας Ρώσος διοικητής, όταν συνειδητοποίησε ότι σχεδόν όλα τα άρματα μάχης της μονάδας του ήταν άχρηστα.

Συγκεκριμένα, τα περισσότερα από αυτά είχαν αποσυναρμολογηθεί, ενώ σε πολλά έλειπαν οι κινητήρες.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «The Sun», επικαλούμενη ουκρανικές πηγές, «ο Ρώσος διοικητής του 13ου Συντάγματος Πάντσερ της 4ης Μεραρχίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας αυτοπυροβολήθηκε».

Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας σχολίασε ότι «ο αριθμός 13 του συντάγματος» είχε πράγματι αποδειχθεί γρουσούζικος κι ότι ο Ρώσος διοικητής δεν μπορούσε να διαχειριστεί την ήττα του, μετά την καταστροφή του 90% των τεθωρακισμένων του.

«Η 4η Μεραρχία Πάντσερ της Ρωσίας διαπίστωσε ότι από τα 10 άρματα μάχης, μόνο ένα βρίσκεται σε μία σχετική λειτουργική κατάσταση. Τα υπόλοιπα έχουν αποσυναρμολογηθεί. Ορισμένα από αυτά δεν έχουν καν κινητήρες!», επισήμαναν ουκρανικές δυνάμεις στο Telegram.

«Η κατάσταση αυτού του εξοπλισμού είναι ως επί το πλείστον εξαιρετικά ανεπαρκής, γεγονός που καθιστά αδύνατη την πλήρη χρήση του», συμπλήρωσαν.

Τέλος, σύμφωνα με τις χερσαίες δυνάμεις της Ουκρανίας, οι Ρώσοι έχουν υποστεί τόσο μεγάλες απώλειες στον πόλεμο, που οι μονάδες τους αναγκάστηκαν να πάρουν νέο στρατιωτικό εξοπλισμό από αποθήκες που βρίσκονται σε ένα αεροδρόμιο μόλις 21 μίλια από τα σύνορα.