Με τηλεδιάσκεψη θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών, στην προσπάθεια να επιτευχθεί οριστική συμφωνία που θα τερματίσει τον πόλεμο στα ουκρανικά εδάφη.

Αυτό ανέφερε πηγή από τη ρωσική αντιπροσωπεία στο πρακτορείο RIA Novosti. «Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν μέσω βιντεοδιασκέψεων» ανέφερε η πηγή, προσθέτοντας πως οι Ρώσοι θα αναχωρήσουν σήμερα απο την Κωνσταντινούπολη και θα επιστρέψουν στη Μόσχα.

Στο μεταξύ, στις δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος των συζητήσεων ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας, Βλάντιμιρ Μεντίνσκι, επανέλαβε πως ο Πούτιν δεν είναι αρνητικός να συναντηθεί με τον Ζελένσκι, αλλά αυτό θα γίνει για την υπογραφή της τελικής συμφωνίας.

Ακόμα, είπε πως οι προτάσεις του Κιέβου αποτελούν ένα εποικοδομητικό βήμα προς τον συμβιβασμό και η Μόσχα θα τις λάβει σοβαρά υπόψιν. Επιπλέον, ανέφερε πως οι Ουκρανοί υποσχέθηκαν ότι δεν θα εισχωρήσουν σε καμία στρατιωτική ένωση, ενώ οι στρατιωτικές ασφάλειες που ζητά η Ουκρανία δεν σχετίζονται με τα εδάφη Κριμαίας και Ντονμπάς.