Παρά τις ειρηνευτικές προσπάθειες που είναι σε πλήρη εξέλιξη στην Κωνσταντινούπολη, η Ουκρανία δέχεται το ανελέητο σφυροκόπημα της Ρωσίας με δεκάδες πόλεις να ισοπεδώνονται, άμαχοι να πέφτουν νεκροί και χιλιάδες ακόμη να ζουν υπό καθεστώς πολιορκίας.

Η κατάσταση για τους κατοίκους που παραμένουν στις βομβαρδισμένες πόλεις είναι τραγική. Εθελοντές σπεύδουν στο Χάρκοβο για να μοιράσουν τρόφιμα και φάρμακα στους πολίτες που δεν μπόρεσαν να φύγουν.

Όσοι κατάφεραν να σωθούν από τους βομβαρδισμούς και την λεηλασία των πόλεών τους, επιστρέφουν στα σπίτια τους, όπως οι κάτοικοι της Μαριούπολης σαν ζωντανοί νεκροί για να δουν τι απέμεινε από την άλλοτε ήσυχη ζωή τους.

 Παράλληλα, σκληρές μάχες συνεχίζονται στα περίχωρα του Κιέβου, με τους Ουκρανούς να εξακολουθούν να ωθούν προς τα έξω τους Ρώσους.

 Σε άλλες περιοχές όπως η πυραυλική επίθεση στην πόλη Λιουμποτίν στη βορειοανατολική περιοχή του Χαρκόβου στην Ουκρανία οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς, ενώ οι διασώστες εντόπισαν τη σορό ενός ανθρώπου από τα συντρίμμια.

 Η περιφερειακή εισαγγελία στο Χάρκοβο αναφέρει σε δήλωσή της ότι από την επίθεση τραυματίστηκαν επτά άνθρωποι.

 Η αγριότητα του πολέμου αποτυπώνεται σε βίντεο όπου στρατιώτες με διακριτικά του ουκρανικού στρατού πυροβολούν Ρώσους αιχμαλώτους στα πόδια.

 Τους κρατούν αιμόφυρτους στο έδαφος και τους ανακρίνουν.

 Το βίντεο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο μετά από την αντεπίθεση των Ουκρανών στην περιοχή του Χάρκοβο το Σαββατοκύριακο. Υποτίθεται ότι οι εικόνες είναι από βάση του τάγματος Αζόφ, όπου μεταφέρθηκαν οι Ρώσοι αιχμάλωτοι μετά την ανακατάληψη της πόλης Ολχόβκα, 30 χιλιόμετρα από τα ρωσικά σύνορα.

 Ανθρώπινο δράμα

Την ίδια στιγμή, οι Αρχές αντιμετωπίζουν προβλήματα σχετικά με τη σίτιση και την στέγαση των προσφύγων στην Πολωνία.

 Συνολικά, έως σήμερα περισσότεροι από 2,3 εκατομμύρια Ουκρανοί πρόσφυγες έχουν βρει καταφύγιο στη γειτονική χώρα.