Εντολή να σκοτώνουν τους Ρώσους στρατιώτες που θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους έχει δώσει ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου, Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Daily Mail».

Όπως αναφέρει μάλιστα η βρετανική εφημερίδα, οι «εκτελεστές» βρίσκονται στην Ουκρανία και είναι ανάμεσα στις ρωσικές δυνάμεις. «Έχουν έναν και μόνο στόχο: να δολοφονούν όλους όσοι δεν αντέχουν να σκοτώνουν Ουκρανούς», τονίζεται στο δημοσίευμα.

«Όπως ο Στάλιν»

Κατά την «Daily Mail» σε ορισμένες ρωσικές στρατιωτικές μονάδες «έχει δοθεί εντολή να πυροβολούνται οι λιποτάκτες, μια τακτική που παραπέμπει στην εποχή του Στάλιν και τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στις μάχες με τους Ναζί».

«Αιχμάλωτοι»

«Οι Ρώσοι πλέον δεν προβληματίζονται μόνο για την καθυστέρηση της στρατιωτικών επιχειρήσεων με στόχο την κατάληψη στρατηγικών ουκρανικών πόλεων αλλά και για τον αυξημένο αριθμό των αποστατών στους κόλπους του στρατεύματος», τονίζει το βρετανικό Μέσο και προσθέτει: «Πολλοί αρνούνται να πολεμήσουν στη Χερσώνα και το Μικολάιβ όπου υπάρχει ισχυρή αντίσταση και οι ουκρανικές αρχές έχουν ήδη συλλάβει χιλιάδες Ρώσους αιχμαλώτους».