Θετική στον κοροναϊό διαγνώστηκε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι και ως εκ τούτου δεν θα συνοδεύει τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπαίντεν στο ταξίδι του στην Ευρώπη.

 Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Τζεν Ψάκι το πρωί της Τρίτης υποβλήθηκε σε PCR τεστ το οποίο βγήκε θετικό. Ακόμη επισημαίνει ότι θα ακολουθήσει όλα τα πρωτόκολλα ενώ τα συμπτώματά της είναι ήπια χάρη στον πλήρη εμβολιασμό της. Σύμφωνα με την ίδια σε PCR τεστ υποβλήθηκε και ο Τζο Μπαίντεν το οποίο ήταν αρνητικό.

 Αναλυτικά η ανακοίνωση της εκπροσώπου του Λευκού Οίκου:

  Σήμερα, ενώ προετοιμαζόμουν για το ταξίδι στην Ευρώπη, έκανα τεστ PCR το πρωί. Αυτό το τεστ βγήκε θετικό, πράγμα που σημαίνει ότι θα ακολουθήσω τις οδηγίες του CDC και δεν θα συμμετάσχω πλέον στο ταξίδι του Προέδρου στην Ευρώπη.

 Είχα δύο συναντήσεις -σε κοινωνικές αποστάσεις- με τον Πρόεδρο χθες και ο Πρόεδρος δεν θεωρείται στενή επαφή όπως ορίζεται από την καθοδήγηση του CDC. Μοιράζομαι τα νέα του θετικού μου τεστ σήμερα για λόγους διαφάνειας.

 Ο Πρόεδρος βγήκε αρνητικός σήμερα μέσω τεστ PCR. Χάρη στο εμβόλιο, έχω μόνο ήπια συμπτώματα. Σε ευθυγράμμιση με τα πρωτόκολλα του Λευκού Οίκου για την COVID-19, θα εργαστώ από το σπίτι και θα σχεδιάσω να επιστρέψω στην εργασία μου αυτοπροσώπως μετά την ολοκλήρωση μιας πενθήμερης περιόδου απομόνωσης και ενός αρνητικού τεστ.

 Σημειώνεται πως η Τζεν Ψάκι διεγνώσθηκε για δεύτερη φορά θετική στον Covid - 19. Η προηγούμενη φορά ήταν τον Οκτώβριο του 2021 και πάλι πριν από ένα ταξίδι του Τζο Μπάιντεν στην Ευρώπη. Και τότε τα συμπτώματά της ήταν ήπια.