Σε μια επική γκάφα υπέπεσε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Μπεν Γουάλας, όταν δύο Ρώσοι επαγγελματίες φαρσέρ προσπάθησαν να τον παραπλανήσουν 

Όλα ξεκίνησαν όταν οι Ρώσοι φαρσέρ, έκαναν μαζί του βιντεοκλήση και έδωσαν στην δημοσιότητα απόσπασμα από αυτή την κλήση. Σύμφωνα με το σενάριο των φαρσέρ, υποτίθεται ότι τον καλούσε ο Ντενίς Σμιχάλ, πρωθυπουργός της Ουκρανίας, για να του ζητήσει περισσότερους πυραύλους, επειδή «αυτοί που στείλατε νωρίτερα απέτυχαν», κάτι που σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης θεωρείται ψευδές.

«Δεν νομίζω ότι οι δικοί μας απέτυχαν. Σας δώσαμε πάνω από 4.000. Έρχονται κι άλλα. Ξεμένουμε από τα δικά μας. Αλλά μιλάω με τον Ουκρανό υπουργό Άμυνας κάθε ημέρα»
λέει ο Γουάλας.



Ο ένας φαρσέρ ρωτά κάποια στιγμή τον Βρετανό Υπουργό Άμυνας αν η Ουκρανία θα έχει τη στήριξη του Λονδίνου στο σχέδιο «συνέχισης του πυρηνικού μας προγράμματος ώστε να αμυνθούμε έναντι της Ρωσίας».

Ο κ. Γουάλας, εμφανώς προβληματισμένος, σχολιάζει αρχικά ότι «αυτό πραγματικά δε θα αρέσει στη Ρωσία», προσθέτει ότι αρχή της Βρετανίας είναι να στηρίζει ως φίλη την Ουκρανία στις αποφάσεις της, αλλά σημειώνει πως αυτά «τα μεγαλύτερα ερωτήματα» θα πρέπει να συζητηθούν με τον Βρετανό Πρωθυπουργό.

Η βρετανική κυβέρνηση κάνει λόγο για «πειραγμένο» βίντεο και μάλιστα ανώτατος Βρετανός αξιωματούχος δήλωσε στην Daily Mail ότι όλα αυτά είναι βλακείες. «Έχουμε άπειρους αντιαρματικούς πυραύλους. Τους κατασκευάζουμε στο Μπέλφαστ», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ εκτιμάται ότι στόχος της φάρσας ήταν η υπουργός Εσωτερικών, Πρίτι Πατέλ αλλά ειδικά για το θέμα αυτό εκτιμήθηκε ότι πιο αρμόδιος είναι ο υπουργός Άμυνας.