Πολυκατοικια_Ουκρανια
Διεθνή

Ουκρανία: Δέκα νοσοκομεία καταστράφηκαν ολοσχερώς - Δεν φτάνουν οι προμήθειες

Επιπλέον, η Ουκρανία ζήτησε σήμερα εκ νέου από τη Ρωσία να επιτρέψει να μεταφερθούν ανθρωπιστικές προμήθειες στην Μαριούπολη

Δέκα είναι τα νοσοκομεία που έχουν καταστραφεί στην Ουκρανία έπειτα από τη ρωσική εισβολή σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Βίκτορ Λιάσκο.

Από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, νοσοκομεία έχουν χτυπηθεί και άλλα δεν μπορούν να επανεφοδιαστούν με φάρμακα και προμήθειες εξαιτίας των εχθροπραξιών που μαίνονται κοντά τους.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο ο υπουργός είπε ότι εξετάσεις για κοροναϊό διενεργούνται μόνο σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν συγκρούσεις και αυτό δυσχεραίνει τις προσπάθειες εντοπισμού της νόσου. Το Reuters δεν μπόρεσε ανεξάρτητα να διακριβώσει την πληροφορία.

Επιπλέον, η Ουκρανία ζήτησε σήμερα εκ νέου από τη Ρωσία να επιτρέψει να μεταφερθούν ανθρωπιστικές προμήθειες στην Μαριούπολη και να επιτρέψει στους αμάχους να εγκαταλείψουν την πόλη-λιμάνι στη νότια Ουκρανία που πολιορκείται από τις ρωσικές δυνάμεις. «Αξιώνουμε το άνοιγμα ανθρωπιστικού διαδρόμου για τους αμάχους», δήλωσε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης στην ουκρανική τηλεόραση.